Φρέναραν τον Ολυμπιακό 1-1 με τον Παναθηναϊκό- Οι άλλοι αγώνες, Βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στον μεγάλο τους αντίπαλο με τον αγώνα να λήγει ισόπαλος 1-1. Οι πράσινοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 61′ με σουτ του Κάτσε και οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ισοφάριση με γκολ του Σισέ στο 95′. Θα πρέπει πάντως εδώ να σημειωθεί και το μεγάλο λάθος του Ελβετού διαιτητή, ο οποίος δεν έδωσε πέναλτι στους ερυθρόλευκους σε καθαρό χέρι του Μακέντα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Γιάκοτετ δεν έδωσε το πέναλτι στον Ολυμπιακό στο 84′ όταν ο Ιταλός επιθετικός χρησιμοποίησε με πρόθεση το αριστερό του χέρι για να σταματήσει την μπάλα. Ήταν πέναλτι το οποίο όμως δεν δόθηκε στους πειραιώτες και θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην καλή ορατότητα που είχε ο Ελβετός διαιτητής. Είδε δηλαδή την φάση αλλά δεν καταλόγισε την παράβαση. Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα υπάρχει και η φάση με τον Χατζηγιοβάνη να κάνει μπλονζόν στην περιοχή, σε μια φάση που ήταν πιο δύσκολη από αυτή με το χέρι του Μακέντα. Ούτε σ’ αυτή την φάση έδωσε πέναλτι ο Ελβετός.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον μεγάλο του αντίπαλο σε όλο το ματς, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Γκίνια και διαιτητής του στέρησαν τους τρεις βαθμούς καθώς οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε την μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Ποντένσε όταν ο Πορτογάλος βρέθηκε απέναντι στον Διούδη αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είπε «όχι» στον Πορτογάλο μέσο.

Το δεύτερο ημίχρονο πάντως είχε πολύ καλύτερο ρυθμό από το πρώτο. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί πρώτα απ’ όλα είναι ότι ο Διούδης τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Νάτχο και του γύρισε η γλώσσα. Η επέμβαση των γιατρών των δύο ομάδων ήταν άμεση και ευτυχώς ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ανέκτησε τις αισθήσεις του και είναι καλά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην φάση αυτή ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τον Χριστοδουλόπουλο, το οποίο ακυρώθηκε από τον Γιάκοτετ για επιθετικό φάουλ του Νάτχο στον Διούδη.

Το γκολ του Κάτσε

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 61′ σε μια από τις ελάχιστες επιθετικές του προσπάθειες στο ματς, με το σουτ του Κάτσε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σα, παρά την προσπάθεια του Πορτογάλου τερματοφύλακα. Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα του αγώνα κόντρα στην ροή του παιχνιδιού με το σουτ του μέσου των πράσινων.

«Σφυροκόπημα» του Ολυμπιακού και το πέναλτι που δεν δόθηκε

Η συνέχεια του αγώνα ήταν ένα «σφυροκόπημα» του Ολυμπιακού στην εστία του Παναθηναϊκού, την οποία υπερασπίστηκε ο Κότσαρης μετά την αντικατάσταση του Διούδη. Ο Ολυμπιακός έπαιξε τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Είχε δοκάρι με τον Ελαμπντελαουί, πολλές ακόμα καλές φάσεις για να σκοράρει και φυσικά υπάρχει και το πέναλτι που δεν δόθηκε στο 84′, με το χέρι του Μακέντα. Ήταν μια φάση που ο Γιάκοτετ έπρεπε να δώσει πέναλτι αλλά δεν σφύριξε.

Η ισοφάριση του Σισέ

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης στο 95′ και είχε μια καλή ακόμα ευκαιρία με τον Φορτούνη στο 98′ αλλά ο Κότσαρης απέκρουσε την κεφαλιά του διεθνούς άσου του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 αλλά είναι σίγουρο ότι γκίνια και διαιτητής φρέναραν τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι. Και είναι φυσικά ν’ απορεί κάποιος που ο Ελβετός διαιτητής δεν είδε το πέναλτι του Μακέντα.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (63΄Μάνος), Γκιγιέρμε, Νάτχο (77΄Καμαρά), Φορτούνης, Ποντένσε, Χασάν (46΄Χριστοδουλόπουλος)

Παναθηναϊκός: Διούδης (54΄Κότσαρης), Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτης (73΄Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Κάτσε, Γιόχανσον, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (70΄Μουνιέ), Μακέντα.

 

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 στο ντέρμπι “αιωνίων” του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για την 10η αγωνιστική της Super League. Οι πράσινοι προηγήθηκαν στο 61′ με εξαιρετικό γκολ του Κάτσε και οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με προβολή του Σισέ από ασίστ του Ελαμπντελαουί.

Ο ΠΑΟΚ με τα γκολ των Πρίγιοβιτς και Ακπόμ επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-1 και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πρωταθλήματος καθώς για λίγες ώρες ήταν στη δεύτερη θέση μετά τη νίκη του Ατρόμητου επί της ΑΕΚ.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” είναι στην κορυφή με 26 βαθμούς, με τον Ατρόμητο να ακολουθεί με 24.

Όσον αφορά στα τρία σαββατιάτικα ματς, η Ξάνθη που προερχόταν από τέσσερις νίκες, προσγειώθηκε ανώμαλα μετά την εντός έδρας ήττα (0-1) από τον Πανιώνιο, ο οποίος έφτασε τους 14 βαθμούς μετά τη 10η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες μετά την 5η αγωνιστική. Οι Βυσσινί επικράτησαν δίκαια 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος βρίσκεται σε θέση υποβιβασμού. Νίκη ύστερα από σχεδόν δύο μήνες για τον Λεβαδειακό, 2-1 τον κακό ΟΦΗ.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

ΑΕΚ – Ατρόμητος 0-2 (88′ Ρισβάνης, 90′ Κουλούρης)

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1 (63′ αυτ. Μαρινάκης, 65′ Άκπομ / 71′ Καμαρά)

Λαμία – Αστέρας 0-0

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (90+4′ Σισέ / 61′ Κάτσε)

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου

Απόλλων Σμύρνης – Άρης 19.00 – EΡΤ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 ΟΜΑΔΑΑΓΩΝΕΣΒΑΘΜΟΙ
1.ΠΑΟΚ1026
2.Ατρόμητος1024
3.Ολυμπιακός1020
4.Ξάνθη1018
5.ΑΕΚ1017
6Παναθηναϊκός1015
7.Πανιώνιος1014
8Άρης912
9.Παναιτωλικός1012
10.ΑΕΛ1011
11.Λαμία1011
12.Λεβαδειακός107
13.ΟΦΗ107
14.ΠΑΣ Γιάννινα107
15.Αστέρας106
16.Απόλλων Σμ.91

Δείτε εδώ αναλυτικά τη βαθμολογία της Super League από την ειδική ενότητα του Sport24.gr.

*Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -2 βαθμούς στο πρωτάθλημα

** Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με -6 βαθμούς στο πρωτάθλημα

*** Η ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς

Τα κριτήρια διαβάθμισης: 1) Βαθμοί στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν 2) Διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν 3) Διαφορά τερμάτων συνολικά 4) Καλύτερη επίθεση συνολικά 5) Καλύτερη άμυνα συνολικά 6) Μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο (μόνο για να κριθεί ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα υποβιβαστούν, ή οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις) 7) Κλήρωση.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11Η)

Σάββατο 24 Νοεμβρίου

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 16.00

Αστέρας – ΑΕΛ 17.15

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 19.00

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 19.30

Κυριακή 25 Νοεμβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 17.15

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 19.00

ΟΦΗ – Άρης 19.30

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου

Πανιώνιος – Λαμία 19.30