ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Και ο Τέρενς Κουίκ ζητάει μετονομασίες…

Το Ελληνικό Ίδρυμα (Fondation Hellénique), στο Παρίσι, ένας χώρος που έχει φιλοξενήσει πολλούς Έλληνες φοιτητές και έχει συνδεθεί με την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας. Tα δωμάτια χρίζουν άμεσης ανακαίνισης προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το κτίριο.

 

 

Το Ίδρυμα Νιάρχου επιδοτεί μέρος των απαραίτητων εργασιών ανακαίνισης, με ποσό της τάξης του 1,1 εκατομμυρίων ευρώ υπό τον όρο να συγκεντρωθεί το υπόλοιπο ποσό σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Γι′ αυτό γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ έως το τέλος του έτους.

 

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ βρέθηκε πρόσφατα, {σε ένα ακόμη από τα πολλές δεκάδες ταξίδια του} στο Παρίσι.  και, συγκεκριμένα, με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, γιόρτασε με Έλληνες και Κύπριους την εθνική μας επέτειο στο «Ελληνικό Σπίτι». Υποτίθεται πως με ομογενείς συναντήθηκε, δεν του είπαν για την ανάγκη να μην χάσουμε το Ελληνικό Ίδρυμα;  Δεν του είπαν ότι χρίζει άμεσης ανακαίνισης; Ότι βάζει το Ίδρυμα Νιάρχου 1.1 εκατομμύρια, αλλά ψάχνουμε άλλες 400.000 ευρώ;

 

Θα πείτε –και με το δίκιο σας- ο Υφυπουργός τι έκανε; Ε, πως, έκανε… Έκανε πρόταση προς την κοινότητα Παρισίων: να μετονομασθεί το «Ελληνικό Σπίτι», σε «Σπίτι του Ελληνισμού»! Αυτό τον μάρανε!  Μόνο χαιρετούρες, φωτογραφίες και χρόνια πολλά!

 

 

Να γιατί λέμε και γράφουμε ότι τα ταξίδια είναι προς τέρψιν… Δεν ασχολούνται οι ταξιδιώτες με την ουσία. Δεν λύνουν τα προβλήματα της ομογένειας. Δεν ασχολούνται καν με αυτά. Μόνο λόγια, μεγάλες κουβέντες και …φούμαρα! Εκτός και εάν του είπαν, εάν προσφέρθηκε και εάν από …ταπεινοφροσύνη το κράτησε μυστικό!..