Public Issue: Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την θετική ψήφο των πολιτών λαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει την θετική γνώμη του 46% των ερωτηθέντων της έρευνας. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 40% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39%. Ο Σταύρος Θεοδωράκης λαμβάνει το 34% των θετικών γνωμών και ο Αλέξης Τσίπρας το 26%.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός νικητής βγαίνει και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 43%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%, ενώ κανείς από τους δύο απάντησε το 29%.

Στην ερώτηση προτίμησης σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και μία κυβέρνηση ΝΔ οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Το 40% απαντά ότι καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Το 36% απαντά μία κυβέρνηση της ΝΔ και το 18% μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι για την πορεία της χώρας και τον τρόπο που κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας. Το 74% απαντά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Στην σωστή κατεύθυνση πηγαίνει η χώρα για το 17%.

Το 76% δηλώνει δυσαρεστημένο με τον τρόπο που η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Το 84% εκφράζει δυσαρέσκεια για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.

Στην ερώτηση πόσο υπερήφανος αισθάνεστε που είστε Έλληνας/Ελληνίδα το 79% λέει πολύ/αρκετά και το 20% όχι και τόσο/καθόλου.

Ένας στους δύο πολίτες, δηλαδή το 51% δηλώνει ότι το κράτος δουλεύει σήμερα χειρότερα σε σχέση με το παρελθόν. Το 29% απαντά ότι δουλεύει το ίδιο και το 19% λέει ότι δουλεύει καλύτερα.

skai.gr