Roskilde.- Με τις ευλογίες της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τελέστηκαν, με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, τα θυρανοίξια της νέας ενορίας του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, στην πόλη Roskilde της Δανίας, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκναδιναυΐας κ. Κλεόπα, την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018.

Η πόλη του Roskilde, η οποία απέχει 30 περίπου χιλιόμετρα από την Κοπεγχάγη, είναι η πρώτη πρωτεύουσα του Βασιλείου της Δανίας. Στα ιστορικά κτίρια της πόλεως περιλαμβάνεται ο Καθεδρικός Ναός, προστατευόμενο μνημείο της UNESCO, όπου φυλάσσονται οι τάφοι των Δανών βασιλέων.
Ο Ποιμενάρχης αφίχθη στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018, όπου τον υπεδέχθησαν οι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας Παν. Αρχιμανδρίτες κ.κ. Σωσίπατρος Στεφανούδης και Αλέξανδρος Λουκάτος, ο επισκέπτης κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Μούρτζης, καθώς και ο άρτι αφιχθείς εξ Αιγίου, αποσπασμένος κληρικός από την Ι. Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αιδ. Οικονόμος κ. Άγγελος Σπυρόπουλος.
Στο αεροδρόμιο ήταν, επίσης, παρών, και το μέλος της νεολαίας του Μητροπολιτικού Ναού του Όσλο κ. Πέτρος Αράπι, ο οποίος υπεβλήθη στον κόπο να μεταβεί προηγουμένως οδικώς στη Στοκχόλμη, συνοδεύοντας τον εφημέριο του ναού π. Αλέξανδρο Λουκάτο, για να μεταφέρουν στην Κοπεγχάγη τα ιερά αντικείμενα που απαιτούνταν για την τελετή των θυρανοιξίων και για την εύρυθμη λειτουργία του νέου ναού, όπως ιερά σκεύη, εικόνες, καλύμματα, βιβλία κλπ., καθώς και τα απαραίτητα για τη λειτουργία της ενορίας, μετά τη Θεία Λειτουργία.
Άμα τη αφίξει του, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε με τη συνοδεία του το Roskilde και τις εγκαταστάσεις της νέας ενορίας, για να επιμεληθούν των τελευταίων λεπτομεριών των επερχομένων θυρανοιξίων.
Το βράδυ της ιδίας, ο επίσκοπος και η συνοδεία του, αποτελουμένη εκ των π. Σωσιπάτρου Στεφανούδη, π. Αλεξάνδρου Λουκάτου, π. Δαμασκηνού Μούρτζη, π. Αγγέλου Σπυρόπουλου, κ. Κυριακής Παπαδοπούλου Samuelsen και κ. Πέτρου Αράπι, επισκέφθηκαν την Πρεσβευτική Κατοικία της Ελλάδος στη Δανία, όπου η Εξοχ. Πρέσβυς κ. Ευθαλία Κακιοπούλου προσέφερε δείπνο.
Στο δείπνο παρέστησαν, επίσης, η Εξοχ. Πρέσβυς της Κύπρου στη Δανία κ. Πηνελόπη Ερωτοκρίτου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας Δρ. Ελίνα Σταματάτου, η Γραμματεύς του Παγκρήτιου Συλλόγου Δανίας κ. Αντιγόνη Ξαγοράκη, η Διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου Κοπεγχάγης κ. Χριστίνα Γκατζόγια και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Τ. Ε. Γ. Κοπεγχάγης κ. Αντώνιος Καρυνιωτάκης.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου, η κ. Κακιοπούλου καλωσόρισε το Μητροπολίτη Κλεόπα και τη συνοδεία του και εξέφρασε τη συγκίνησή της για τη δημιουργία και οργάνωση της νέας Ελληνορθόδοξης ενορίας στη Δανία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ποιμαντορικό του έργο.
Στην αντιφώνησή του, ο ιεράρχης ευχαρίστησε την κ. Πρέσβυ για την αβραμιαία φιλοξενία και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, να ιδρύσει κατά την τελευταία πενταετία οκτώ νέες ενορίες κι ένα ησυχαστήριο, ανταποκρινόμενη στις συνεχώς αυξανόμενες πνευματικές ανάγκες του ποιμνίου της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στη Σκανδιναυΐα, προσέφερε δε στην κ. Πρέσβυ τη μελέτη του για τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως και τη δράση του στην Εκκλησιαστική Ριζάρειο Σχολή και διεβίβασε σε όλους τις ευλογίες της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Την επομένη, Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η τελετή των θυρανοιξίων, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου, στη δε Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι κληρικοί π. Σωσίπατρος Στεφανούδης, π. Αλέξανδρος Λουκάτος, π. Δαμασκηνός Μούρτζης και π. Άγγελος Σπυρόπουλος. Τους ύμνους απέδωσαν οι Μουσικ. κ.κ. Παντελέημων Σμυρνάκης και Σοφοκλής Μιχαλάκης.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδος στη Δανία κ. Ευθαλία Κακιοπούλου, η Εξοχ. Πρέσβυς της Κύπρου στη Δανία κ. Πηνελόπη Ερωτοκρίτου, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Καθολικής Αποστολικής Εκκλησίας, η οποία παραχώρησε το ναό στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας, η Ευγ. κ. Καλλίς Μητράκα με τον Δανό σύζυγό της, συνεργάτις και σύμβουλος του Γενικού Γραμματέως Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος κ. Γεωργίου Καλαντζή, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας Δρ. Ελίνα Σταματάτου, η Γραμματεύς του Παγκρήτιου Συλλόγου Δανίας κ. Αντιγόνη Ξαγοράκη, η Διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου Κοπεγχάγης κ. Χριστίνα Γκατζόγια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Τ. Ε. Γ. Κοπεγχάγης κ. Αντώνιος Καρυνιωτάκης, ο Αιδ. κ. Τhomas Stoor, Εφημέριος και εκπρόσωπος της Σουηδικής Εκκλησίας στη Δανία, ο Αιδ. κ. Μads Christofersen, Γενικός Γραμματεύς του Χριστιανικού Συμβουλίου Εκκλησιών της Δανίας, η Ελλογ. Δρ. Sisse Gjetting, σύζυγος του πρ. Πρέσβεως της Δανίας στην Ελλάδα και επικεφαλής του Νομικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας κ. Michael Braad, η Ευγ. κ. Κυριακή Παπαδοπούλου Samuelsen, τακτικό μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, και αρκετοί πιστοί που ήλθαν από την ευρύτερη περιοχή και τη Νότια Σουηδία.
Στην ομιλία του, στην ελληνική και την αγγλική, ο Ποιμενάρχης καλωσόρισε τα επίσημα πρόσωπα και τους πιστούς που παρευρέθησαν στη λατρευτική σύναξη, διαβιβάζοντας τους πατρικές ευχές και ευλογίες της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ευχαρίστησε τους αδελφούς κληρικούς και όλους όσοι ενίσχυσαν ποικιλοτρόπως την ίδρυση της εν λόγω ενορίας, επωνύμους και ανωνύμους, παρεκάλεσε δε άρχοντες και ποιμενόμενους, να έλθουν αρωγοί στη συστηματική προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας για τον επανευαγγελισμό του ποιμνίου του Σεπτού Οικουμενικού Θρόνου στη Σκανδιναυΐα, τονίζοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα εκτός Ελλάδος είναι εξ’ ίσου σημαντική με την Ελλάδα εντός των γεωγραφικών της συνόρων.
Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Κλεόπας ανέφερε τα εξής: “Η απόκτηση του ναού ήταν αποτέλεσμα τακτικής επικοινωνίας μας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Καθολικής Αποστολικής Εκκλησίας που μας δώρισε στο παρελθόν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης και τον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού Όσλο. Είμαστε ευγνώμονες στην ευλογημένη αυτή Κοινότητα, για την συνεχιζόμενη, επί σειρά δεκαετιών, υποστήριξή της προς την ιεραποστολική μας Εκκλησία. Θεωρώ καθήκον μου να την ευχαριστήσω για τη συστηματική ευεργετική παρουσία της στη ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας.
Ευγνώμονες ως Εκκλησία είμαστε, επίσης, προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, για την καλοσύνη του, να επισκεφθεί προσφάτως την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στη Στοκχόλμη, και να μας προσφέρει απότμημα του ιερού λειψάνου του Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, του πολιούχου της νέας μας ενορίας.
Επέλεξα το συγκεκριμένο Νεομάρτυρα, το φουστανελά 33χρονο άγιο, για να είναι για όλους μας ο ήρωας της πίστεως που θα μας εμπνέει και θα μας εμψυχώνει στον πνευματικό μας αγώνα, ιδιαίτερα τους νέους μας, που αναζητούν ινδάλματα και οράματα “μάταια καί ψευδῆ”.”
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Σουηδίας προσκάλεσε την Εξοχ. Πρέσβυ της Ελλάδος στη Δανία κ. Ευθαλία Κακιοπούλου, να απευθύνει χαιρετισμό, στον οποίο, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: “Σήμερα είναι μια σπουδαία, μια ιστορική ημέρα για τoν Ελληνισμό της Δανίας. Μια μέρα που η ελληνική ομογένεια αποκτά επιτέλους το δικό της ναό και επιλύεται το πρόβλημα έλλειψης ελληνορθόδοξης ενορίας, το οποίο για δεκαετίες παρέμενε άλυτο. Από σήμερα αποκτάμε επιτέλους χάρη στις προσπάθειες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας το δικό μας χώρο το δικό μας ναό, ένα χώρο όπου όλοι οι Ελληνορθόδοξοι θα μπορούμε με αξιοπρέπεια, σεβασμό και κατάνυξη να εκκλησιαζόμαστε, όπως το επιτάσσει η εκκλησιαστική μας παράδοση και οι πνευματικές μας ανάγκες.”
Τα συγχαρητήρια και τη συγκίνησή της για την ίδρυση της νέας ενορίας εξέφρασε, επίσης, και η Εξοχ. Πρέσβυς της Κύπρου κ. Πηνελόπη Ερωτοκρίτου, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε ακολούθως.
Αμέσως μετά, ο επίσκοπος ευλόγησε τα μικρά παιδιά που ήταν παρόντα στο ναό με τους γονείς τους, τους προσέφερε γλυκίσματα και μια εικόνα του Νεομάρτυρος Γεωργίου και τους μίλησε για τη ζωή του μεγάλου αυτού ήρωα της πίστεως. Κάλεσε, επίσης, τους φιλέορτους προσκυνητές, να προσκυνήσουν το απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου και συνομίλησε μαζί τους, συστήνοντας σε όλους την ένθερμη στήριξη της νέας ενορίας.
Η κ. Καλλίς Μητράκα με το σύζυγό της προσέφεραν στο Σεβασμιώτατο εικόνα της Παναγίας με το Χριστό, την οποία φιλοτέχνησε ο Θρακιώτης πατέρας της κ. Ιωάννης Μητράκας, Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η οποία θα κοσμεί από τούδε και στο εξής το Ιερό Βήμα του ναού του Νεομάρτυρος Γεωργίου.
Μετά το πέρας της λατρευτικής συνάξεως, ακολούθησε δεξίωση στους χώρους του ναού, στην οποία παρέστη ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος της Δανίας κ. Czeslaw Kozan. Ο Μητροπολίτης Κλεόπας του προσέφερε αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχου, την πρόσφατη έκδοση της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας με τη Θεία Λειτουργία στην Ελληνική, Αγγλική και Σουηδική, καθώς και μελέτη στην Αγγλική για τις πρωτοβουλίες και τη δράση ανά την οικουμένη του Παναγιωτάτου. Στη δεξίωση παρευρέθη και κληρικός εκπρόσωπος του Λουθηρανού Επισκόπου της Δανίας κ. Peter Skov Jakobsen.
Aκολούθησε γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής, στο οποίο παρεκάθισαν ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κλεόπας, οι τέσσερεις κληρικοί της συνοδείας του, καθώς και εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Καθολικής Αποστολικής Εκκλησίας. Ο επίσκοπος ευχαρίστησε και πάλι τους ανωτέρω για την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τις νέες πρωτοβουλίες και την ιεραποστολική δράση της επαρχίας του, παρεκάλεσε δε τον εφημέριό της Ελληνορθοδόξου Κοινότητος του Όσλο, να διαβιβάσει στον Εντιμ. Πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου, Ελλογ. κ. Μιχαήλ Μπίκουλη, και τα μέλη του τις ευχαριστίες και την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του.
Την επομένη, Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τη Σουηδική Εκκλησία της Κοπεγχάγης, προσκεκλημένος του Αιδ. κ. Thomas Stoor, και ακολούθως επέστρεψε οδικώς στη Στοκχόλμη, συνοδευόμενους από τους κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως π. Αλέξανδρο Λουκάτο και π. Άγγελο Σπυρόπουλο.

Το φωτογραφικό υλικό είναι προσφορά των Αιδ. κ. Τhomas Stoor, Αιδ. κ. Μads Christofersen, π. Αλεξάνδρου Λουκάτου, π. Δαμασκηνού Μούρτζη, π. Αγγέλου Σπυρόπουλου, κ. Ευαγγέλου Γκουντή, κ. Αντιγόνης Ξαγοράκη και κ. Πέτρου Αράπι.

Image may contain: 13 people, including Cleopas Strongylis, people smiling, people standing and indoor
Image may contain: table and indoor
Image may contain: 4 people
Image may contain: 4 people, people standing and indoor
Image may contain: 2 people, including Cleopas Strongylis, people standing
+12
IN ENGLISH

Establishment and opening parish in Denmark

With the blessings of the.., the ecumenical patriarch Mr Bartholomew, committed, with church order and pomp, the opening of the new parish of saint glorious neomártyros George of in, in the town of roskilde, Denmark, from bse. Metropolitan Sweden and all sknadinauḯas k. Kleópa, Sunday, November 18, 2018.
The City of roskilde, which is about 30 km from Copenhagen, is the first capital of the kingdom of Denmark. The City’s historic buildings include the cathedral, a protected unesco monument, where the graves of Danish Kings are kept.
Shepherd arrived at Copenhagen airport on Saturday, November 17, 2018, where the clergy of I were held. Mitropoleos Sweden pan. Mr Sōsípatros Stephanoúdēs and Alexander Loukatos, the visiting cleric of I. Hydra, spetsṓn and aegina pan. Archimandrite K. Damaskinos Moúrtzēs, as well as artie arrived from aigion, seconded cleric from I. Metropolis Achaea and aigialia, Rev. Housekeeper K. Angel Spyropoulos.
At the airport was also present, and the youth member of the metropolitan temple of Oslo k. Peter Arapi, who was subjected to the trouble of driving to Stockholm earlier, accompanying the vicar of temple p. Alexander Loukáto, to transfer to Copenhagen the holy objects required for the ceremony of the thyranoixíōn and for the proper functioning of the new temple, such as holy utensils, images, covers, books etc., as well as the necessary for the functioning of the parish, After divine mass.
If he was to be taken, eminence visited with his escort roskilde and the new parish facilities, to edit the latest details of the coming thyranoixíōn.
On the night of the same, the bishop and his escort, they were comprising by p. Sōsipátrou Stephanoúdē, p. Alexander Loukátou, p. Damaskēnoú Moúrtzē, p. Angel Spyrópoulou, k. Sunday papadopoulou samuelsen and k. Peter Arapi, visited Greece’s ambassadorial residence in Denmark, where exoch. Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary Eftalia Kakiopoúlou offered dinner.
The dinner was also attended by exoch. Ambassador of Cyprus to Denmark Penelope Erōtokrítou, the president of the Greek community Denmark Dr. Elena Stamatátou, the secretary of the Danish Association of Denmark. Antigone Xagorákē, the director of the Greek school Copenhagen k. Christina Nkatzógia and the president of the association of parents and guardians of the t. Antony Karyniōtákēs.
During dinner, Mrs Kakiopoúlou welcomed the metropolitan kleópa and his escort and expressed its emotion for the creation and organisation of the new ellēnorthódoxēs parish in Denmark and wished good success in its poimantorikó project.
In his antiphṓnēsḗ, head thanked mrs , point parliament opinion (first reading): OJ C,; bull. In the last five years, there have been eight new parishes and a retreat, in response to the ever-increasing spiritual needs of the congregation of the mother church of Constantinople in skandinauḯa, and offered to Mrs. He was ambassador to his study on saint nektarios pentapolis and his action at the church of rizáreio school and forwarded to all the blessings of the.., the ecumenical patriarch Mr Bartholomew.
The next day, Sunday, November 18, 2018, the sequence of the article, the archieratikḗ divine function and the ceremony of the thyranoixíōn, resolving of poimenárchou, and the divine function participated in the clergy p. Sōsípatros Stephanoúdēs, p. Alexander Loukatos, p. Damaskinos Moúrtzēs and p. Angel Spyropoulos. The hymns were given by Mr Panteléēmōn Smyrnákēs and Mr Sophocles Michalis.
The festivities were honored by exoch. Greek Ambassador to Denmark Eftalia Kakiopoúlou, the exoch. Ambassador of Cyprus to Denmark Penelope Erōtokrítou, representatives of the board of the Catholic Catholic Church, which gave the temple to I. In Sweden, Mrs Kallís Mētráka with her Danish husband, associate and adviser to the Secretary-General of the ministry of education of Greece. George Kalantzḗ, President of the Greek community of Denmark Dr. Elena Stamatátou, the secretary of the Danish Association of Denmark. Antigone Xagorákē, the director of the Greek school Copenhagen k. Christina Nkatzógia, the president of the parent s’ Association of t. and guardians. Antony Karyniōtákēs, Mr Thomas Stoor, Vicar and representative of the Swedish church in Denmark, αιδ. mr mads christofersen, Secretary-General of the Christian Churches Council of Denmark, the. Dr. Sisse gjetting, wife of agent. Ambassador of Denmark in Greece and head of the legal department of the Danish ministry of foreign affairs. Michael Braad, the ευγ. Mr Sunday Papadopoulou Samuelsen, a regular member of the Metropolitan Council, and several believers who came from the wider region and Southern Sweden.
In his speech, in Greek and English, Shepherd welcomed the official faces and believers who attended the presents coven, transmitting the father wishes and blessings of the.., Ecumenical Patriarch Mr Bartholomew, thanked the clergy brothers and all those who strengthened In many ways, the establishment of this parish, epōnýmous and a, askedn’t and poimenómenous, to come, to the systematic effort of the local church to epaneuangelismó the flock of the septoú ecumenical throne in skandinauḯa, stressing the fact that Greece outside Greece is from Equally important with Greece within its geographical borders.
Among other things, metropolitan cleopa said: ” the acquisition of the temple was the result of our regular communication with the board of the Catholic Catholic church that donated us in the past the cathedral of st George Stockholm and the metropolitan temple of evangelismos Oslo. We are grateful to this blessed community for the continued decades of its support for our missionary church. I consider it my duty to thank her for her systematic beneficial presence in the life of our local church.
Grateful as a church we are also towards bse. Metropolitan Ioannina K. Maximo, for his kindness, visit recently the headquarters of the holy mitropoleos in Stockholm, and offer us apótmēma of the Holy Relic of neomártyros George of in, the polioúchou of our new parish.
I chose the particular neomártyra, the phoustanelá 33-Year-old saint, to be for all of us the hero of faith that will inspire us and inspire us in our spiritual struggle, especially our young people, who seek heroes and visions ” in vain and pseudē̂ “.”
Then the metropolitan Sweden invited exoch. Ambassador of Greece to Denmark Eftalia Kakiopoúlou, to address a greeting, to which, among other things, he said: ” today is a great, a historic day for the hellenism of Denmark. A day when greek homogeneity finally acquires its own temple and solves the problem of lack of ellēnorthódoxēs parish, which for decades remained unsolved. From today we finally thanks to the efforts of Monsignor Metropolitan Sweden and all scandinavia our own space our own temple, a space where all the antiochian will be able with dignity, respect and thence to,, as our church tradition and spiritual We need.”
Its congratulations and its commitment to the establishment of the new parish also expressed exoch. Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary Penelope Erōtokrítou, during the greeting he subsequently sent.
Immediately after, the bishop blessed the little children who were present in the temple with their parents, offered them pastries and an image of neomártyros George and spoke to them about the life of this great hero of faith. He also called on the philéortous pilgrims, to worship the apótmēma of st George’s Holy Relic and spoke with them, recommending everyone the fervent support of the new parish.
Mrs. Kallís Mētráka with her husband offered to the monsignor image of Mary with Christ, which was jewelled by the thracian father of k. John Mētrákas, Lord maḯstōr of the holy holy church of Christ, which will now adorn the holy step of the temple of neomártyros George.
After the end of the worshiping synáxeōs, he followed a reception at the temple premises, attended by the Danish Bishop of Denmark k. Czeslaw Kozan. Metropolitan Cleopa offered him a commemorative gift on behalf of ecumenical patriarch, the recent version of I. Mitropoleos Sweden with divine function in Greek, English and Swedish, as well as study in English on initiatives and action in the world of holiness. At the reception of attended and cleric representative of the Danish Bishop of Denmark k. Peter Skov Jakobsen.
We have lunch at a restaurant in the area where bse is being held. Metropolitan K. Cleopa, the four clerics of his escort, as well as representatives of the board of the Catholic Catholic Church. The Bishop once again thanked the above for their full support for the new initiatives and the missionary action of his province, including the vicar of the Oslo community of Oslo, to transmit to face. President of the board of directors, Mr Michael Mpíkoulē, and his members his thanks and deepest gratitude.
The next day, Monday, November 19, 2018, eminence visited the Swedish church of Copenhagen, invited by Mr Thomas Stoor, and then returned to Stockholm, together with the clerics of I. Mitropoleos p. Alexander Loukáto and p. Angel Spyrópoulo.

The photographic material is an offer of the αιδ., Mr Thomas Stoor, Mr Mads Christofersen, p. Alexander Loukátou, p. Damaskēnoú Moúrtzē, p. Angel Spyrópoulou, k. Evangalou Nkountḗ, k. Antigone Xagorákē and k. Peter Arapi.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.