Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε δύο επιθέσεις, δεκάδες τραυματίες

Καράτσι.- Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ταυτόχρονες επιθέσεις αυτοκτονίας στο κινεζικό προξενείο στο Καράτσι του Πακιστάν την Παρασκευή, και σε μια αγορά στα βορειοδυτικά της χώρας, ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες.

Στο προξενείο έχουν σκοτωθεί τρεις αστυνομικοί, και έχει τραυματιστεί ένας φύλακας, ενώ τρεις ύποπτοι βομβιστές αυτοκτονίας, οι οποίοι επιτέθηκαν, σκοτώθηκαν πριν μπορέσουν να εισέλθουν στoυς χώρους του προξενείου, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καράτσι.

«Υπήρχαν τρεις επιτιθέμενοι και οι τρεις σκοτώθηκαν… Δεν μπόρεσαν ούτε να μπουν στο συγκρότημα… Προσπάθησαν να μπουν στο τμήμα αιτήσεων για τις βίζες» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι και τα 21 μέλη του προσωπικού του προξενείου της Κίνας είναι ασφαλή.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν μια αποσχιστική μαχητική ομάδα στο Πακιστάν. Ο τηλεοπτικός σταθμός Geo μεταδίδει νωρίτερα πλάνα που έδειχναν μια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται, πιθανόν από την έκρηξη που είχε προηγηθεί.

Όσον αφορά την επίθεση στην αγορά στην κωμόπολη Κλάια, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, προκλήθηκε από ισχυρή έκρηξη. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι σιίτες, μειονότητα στο Πακιστάν.

Πηγή: skai.gr