Η Βασίλισσα υποκλίθηκε στον Θρύλο

Με εκκίνηση 8-0 στη Euroleague εμφανίστηκε στο ΣΕΦ η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έμελλε να υποκλιθεί στον Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός έσπασε το αήττητο της Βασίλισσας (88-83), βελτίωσε στο 5-4 τη δική του επίδοση στη διοργάνωση και με αυτή την εμφατική νίκη έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη 4αδα στην κανονική διάρκεια.

Οι Πειραιώτες είχαν τα στοιχεία που έπρεπε στην αναμέτρηση. Εκτός από την ψυχραιμία στο τέλος, είχαν σε φοβερή μέρα τον Νάιντζελ Γουίλιαμς Γκος με 23 πόντους, όντας κομβικός με 9/10 βολές, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης ήταν απίστευτος στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικός μέχρι τέλους με 20 πόντους και 5/6 τρίποντα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο μίλησε η… ψυχρότητα του Στρέλνιεκς, με τον Λετονό να είναι και πάλι σούπερ όπως στο Μόναχο, με τον Ολυμπιακό να κατακτάει την 5η του νίκη στην Ευρωλίγκα και να αποδεικνύει πως είναι ακόμα εδώ. Ζωντανός και ακμαίος μετά από ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ρεκόρ στο 5-4.

Παίζοντας όπως θέλει ο Μπλατ

Και πάλι ο Μπλατ αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι δίχως τον Βασίλη Σπανούλη στην αρχική του πεντάδα. Με τους Γκος, Παπανικολάου, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ στο παρκέ, ο Ολυμπιακός δεν ήταν έτοιμος για αυτήν την πεντάδα στο ματς και βρέθηκε πίσω στο ματς με 2-7 από τους Ράντολφ και Ντεκ. Το πρώτο πέρασμα του αρχηγού στο παιχνίδι επανέφερε τις ισορροπίες και οι Ερυθρόλευκοι πάτησαν καλύτερα.

Ο Γκος με τρίποντο μείωσε σε 5-7 και με χουκ ο Πρίντεζης ισοφάρισε στην αναμέτρηση. Ο Σπανούλης συνέχισε να προσφέρει, σκόραρε για το 9-7 και ο… συνοδοιπόρος του στην αρχηγεία του Ολυμπιακού, Πρίντεζης, πραγματοποίησε το 11-7.

Ο Μιλουτίνοφ εκμεταλλεύτηκε τα αργά πόδια του Ταβάρες για το +6 (13-7) των Ερυθρόλευκων και ο Σπανούλης πέτυχε από τα 6,75μ το 16-9.

Επιθετικά ο Ολυμπιακός ήταν όπως ακριβώς έπρεπε, το τρίποντο του Παπανικολάου έκανε το 21-14, για να απαντήσει όμως άμεσα ο Τέιλορ για την «Βασίλισσα».

Η Ρεάλ έτρεξε ένα 6-1 επιμέρους σκορ, για προσφέρει άμεσα ο ΛεΝτέι ένα τρίποντο με το ματς να πηγαίνει στο 27-20. Η όμορφη ενέργεια του Γκος οδήγησε τους γηπεδούχους στο τέλος της περιόδου με το σκορ στο 29-22.

Με Splash brothers τους Σπανούλη – Γκος

Οι Ερυθρόλευκοι με ποστ παιχνίδι (ΛεΝτέι και Μιλουτίνοφ) προηγήθηκαν με 10 πόντους (32-22), αλλά η Ρεάλ επέστρεψε και με 5 σερί πόντους του Κάρολ μείωσε σε 32-27. Το φάουλ του Στρέλνιεκς στον Ρέγιες, έφερε στις βολές τον Ισπανό για το 7-0 σερί των Μαδριλένων. Η αρχική διαφορά εξανεμίστηκε, η Ρεάλ βρήκε κι άλλο τρίποντο με τον Ρούντι που είχε φτάσει στους 11 πόντους ήδη, με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει εντελώς το μυαλό του και αυτό είχε αποτέλεσμα το 32-32 να γίνει 5:33 πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Σπανούλης με τρίποντο έκοψε τον αέρα της Ρεάλ , όμως δεν έμεινε εκεί. Ο ηγέτης των Πειραιωτών πήρε τις αμέσως δύο επόμενες προσπάθειες, έφτασε τους 16 πόντους και έστειλε το ματς στο 41-36.

Οσο ρόλαρε καλά η άμυνα,η επίθεση των Ερυθρόλευκων έπαιρνε φωτιά. Ο Γκος ακολουθούσε κατά γράμμα τον αρχηγό του και με 5 σερί πόντους έφτασε το σκορ στο 48-38. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν «δαιμονισμένος» και με ένα φλόουτερ έκανε το 50-38 και με τον ίδιο τρόπο έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ να γράφει 52-41.

Αγνώριστος ξανά στην 3η περίοδο

Η Ρεάλ είχε καταλάβει ότι πρέπει να διαφοροποιήσει το παιχνίδι της για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική. Βασιζόμενη στην συνηθισμένη κακή αρχή του Ολυμπιακού μετά από ημίχρονο, έτρεξε ένα 9-3 επιμέρους με τρία τρίποντα (Ντεκ, Καμπάτσο κα Κάρολ) για το 55-50.

Το λάθος του Σπανούλη και η αμέσως επόμενη χαμένη επίθεση του Πρίντεζη σε χουκ, έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε γυρίσει για τα καλά, με τον Κάρολ να σκοράρει ξανά και η Ρεάλ να πλησιάζει στο 55-52 με 6:14 πριν το πέρας της τρίτης περιόδου.

Από σπόντα στην επίθεση του Ολυμπιακού, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Στρέλνιεκς και με τρίποντο η αναμέτρηση πήγε στο 58-52.

Ένα δίποντο του ΛεΝτέι (έχασε την βολή έχοντας κερδίσει και το φάουλ) για το 60-54, με τον Κάρολ να τιμωρεί ξανά τους Πειραιώτες για το 60-57.

Από ένα δίποντο για Στρέλνιεκς και Ντεκ με τη διαφορά να μένει στους 3 (62-59), με τον Τόμπσον να τη ρίχνει στον πόντο (62-61).

Η επιστροφή του Σπανούλη στο ματς, έφερε μία εύστοχη βολή για τον Ολυμπιακό (63-61) αλλά ο Τέιλορ ολοκλήρωσε την ανατροπή της Βασίλισσας για την ισοφάριση (63-63).

Οι δύο ομάδες πέρασαν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 65-65 και το συγκρότημα του Λάσο ήταν ξανά μέσα στο παιχνίδι.

«Μεγαλώνει» μαζί με τον Γκος

Με το… δεξί μπήκαν οι Ερυθρόλευκοι στο ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τρίποντο του Στρέλνιεκς προσπέρασαν ξανά (68-65). Ο Λετονός φτάνοντας τους 12 πόντους στο β μέρος δημιούργησε το 70-65, σε ένα διάστημα που ο Μπλατ έπαιζε με τρία γκαρντ στην πεντάδα του και τον Μάντζαρη να είναι αυτός που ακολουθάει παντού τον Κάρολ.

Οι γηπεδούχοι χρεώθηκαν 5 ομαδικά φάουλ σε κάτι παραπάνω από 3 λεπτά, όμως ο Στρέλνιεκς συνέχισε να τους κουβαλάει στις πλάτες του και με ένα ντράιβ διαμόρφωσε το 73-67. Τον ακολούθησε πιστά ο ΛεΝτέι με έμμεσο τρίποντο έδωσε ανάσα 8 πόντων στην ομάδα του (76-68), όμως το λάθος στην επίθεση του Σπανούλη και το φάουλ του στον Καμπάτσο ήταν ο λόγος του 76-70 από τις βολές του Αργεντίνου γκαρντ.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν παρασυρθεί στο ρυθμό της αναμέτρησης και έχαναν την μία επίθεση μετά την άλλη, για να το πάρει επάνω του ο αρχηγός του Ολυμπιακού και με τρίποντο να επαναφέρει τη διαφορά στους 10 πόντους (80-70).

Η Ρεάλ πλησίασε στους πέντε (80-75), ο Μπλατ μετά από τάιμ άουτ τροφοδότησε τον Μιλουτίνοφ στο ποστ γι το 82-75, αλλά το φάουλ του Σπανούλη στο τρίποντο του Καμπάτσο (αμφισβητούμενο), έφερε και πάλι το ματς με 3/3 βολές στο 82-78.

Χαμένη επίθεση του Ολυμπιακού, αλλά και χαμένες βολές του Ντεκ, με τον Γκος όμως να χάνει την μπάλα και να δίνει την κατοχή στην Ρεάλ. Ο Καμπάτσο έτρεξε την επίθεση των φιλοξενούμενων, εμπλεξε στη ρακέτα μπροστά στον ΛεΝτέι και υπέπεσε σε παράβαση 3 δευτερολέπτων με 18,8 για τη λήξη.

Ο Λάσο επέλεξε φάουλ στον Γκος, αυτός έβαλε και τις δύο βολές με το ματς να πηγαίνει στο 84-78. Παρά το λάθος του Παπανικολάου και το φάουλ του Καμπάτσο (γκολ φάουλ), ο Πρίντεζης πήγε στις βολές και έχασε και τις δύο!

Όχι μόνο αυτό, αλλά μετά την δεύτερη βολή έκανε επιθετικό στον Ρούντι, ο οποίος με ½ βολές μείωσε στους 3 (84-81). Ο Ολυμπιακός ήταν ψύχραιμος μέσω του Γκος από τις βολές και με 4/4 από τις γραμμή της φιλανθρωπίας κατέκτησε και αυτή τη νίκη, φτάνοντας στο 5-4 στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

πηγή:in.gr