Πέντε ομογενείς στη νέα Βουλή της Βικτώριας

ΙΣΧΥΡΗ είναι η ελληνική παρουσία και στη νέα Βουλή της Βικτώριας .  Εκλέγονται όλοι με το Εργατικό Κόμμα!

Πανηγυρικά επανεκλέγονται στην πολιτειακή Γερουσία και, μάλιστα, αυξάνοντας τα ποσοστά τους, η Τζένη Μικάκου (στην περιφέρεια Northern Metropolitan Region) και ο Φίλιπ Δαλιδάκης (στην περιφέρεια Southern Metropolitan Region).

Και οι δυο ήταν υπουργοί στην προηγούμενη Εργατική κυβέρνηση και, μάλιστα, επιτυχημένοι και εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν στην κυβέρνηση, αλλά δεν είναι γνωστό αν ο πολιτειακός πρωθυπουργός Daniel Andrews τους αναθέσει τα ίδια υπουργεία.

Άνετα επανεξελέγησαν βουλευτές με το Εργατικό Κόμμα και ο Στιβ Δημόπουλος με τον Νικ Στάϊκο.

Μικάκου, Δαλιδάκης, Δημόπουλος, Στάικος και Θεοφάνους

Στο Oakleigh η στροφή υπέρ του κ. Δημόπουλου έφθασε το 8% και μετά τις δεύτερες  προτιμήσεις το ποσοστό του ανήλθε στο 66,2% από 58,2% που ήταν στις προηγούμενες εκλογές.

Ο (επίσης ελληνικής καταγωγής) Andrew Edmonds, παρά την στήριξη που του παρείχαν ορισμένοι γνωστοί Έλληνες της περιοχής, δεν τα κατάφερε.

Στο διπλανό Bentleigh, o Εργατικός βουλευτής Νικ Στάικος όχι απλώς κατάφερε να διατηρήσει την έδρα του, την οποία κατείχε οριακά, αλλά αύξησε εντυπωσιακά το ποσοστό του κατά 11,8% και το ανέβασε στο 62,6% μετά τις δεύτερες προτιμήσεις από 50,8% που ήταν στις προηγούμενες εκλογές!

Μεγάλη νίκη δείχνει να σημειώνει και η Κέιτ Θεοφάνους στο Northcote. Η κυρία Θεοφάνους, κόρη του πρώην πολιτειακού υπουργού Φάνου Θεοφάνους, κερδίζει την έδρα αυτή από τους Πράσινους καθώς έως χθες συγκέντρωνε ποσοστό 52,8%.

Κάποιες ελπίδες να εκλεγεί διατηρούσε έως χθες και μια άλλη ομογενής υποψήφια του Εργατικού Κόμματος. Πρόκειται για την Jennifer Kanis, η οποία, πάντως ήταν περίπου 1,2% πίσω από την Ellen Sandell των Πράσινων που κατέχει και την έδρα.

Ο μοναδικός, ελληνικής καταγωγής, Φιλελεύθερος βουλευτής, Ανδρέας Κάττος, δεν απέφυγε την τύχη της παράταξής του. Καθώς σημειώθηκε στροφή άνω του 8% σε βάρος του, έχασε την έδρα του South Barwon.