Μια 17χρονη ομογενής επιχειρηματίας κάνει «κατάληψη» στην αυστραλιανή Βουλή

Στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Αυστραλίας βρέθηκε η 17χρονη ομογενής επιχειρηματίας Αλεξάνδρα Κιτίνα, η νεαρότερη διευθύνουσα σύμβουλος (CEO) της χώρας, η οποία μαζί με ακόμα 28 νεαρές κυρίες συναντήθηκε με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την κακοποίηση και βία εις βάρος των ανηλίκων, τη μάστιγα της δουλείας, το διαδικτυακό εκφοβισμό καθώς και την εκπαίδευση και διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών στον επιχειρηματικό κόσμο.

«Νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων και είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχω σε αυτή την πρωτοβουλία μέσα από το πρόγραμμα Girls Take Over Parliament, και να εκφράσω σε εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου για θέματα που αφορούν την γενιά μας» δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» η νεαρή επιχειρηματίας.

Η Αλεξάνδρα, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Λήμνο και το Καστελόριζο, συναντήθηκε με την ομογενή Εργατική βουλευτή Calwel, Μαρία Βαμβακινού, την υπαρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Tanya Plibersek, την γερουσιαστή Penny Wong και την πρώην υπουργό Εξωτερικών, Julie Bishop.

«Σε μια εποχή που χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στην πολιτική, αυτό το πρόγραμμα εμπνέει τους αρχηγούς αλλά και τις νεαρές κοπέλες να υπερασπιστούν την ισότητα των φύλων» δήλωσε η κ. Βαμβακινού.
Οι συζητήσεις κινήθηκαν, επίσης, γύρω από θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση του εκφοβισμού (bullying) μέσα στους κόλπους των σχολικών αλλά και διαδικτυακών κοινοτήτων.

«Αυτό που επίσης έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι μέσα από αυτές τις συναντήσεις αυτές, μας δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουμε στενότερες σχέσεις με σημαντικούς ανθρώπους του πολιτικού κόσμου, βάζοντας τα θεμέλια για μελλοντικές συνεργασίες, να εμπνεύσουμε τους συνομήλικους μας να ασχοληθούν με τα κοινά και να αποδείξουμε ότι οι φωνές μας έχουν δύναμη ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και πολιτιστική ταυτότητα» λέει η Αλεξάνδρα Κιτίνα, η οποία έχει τα τελευταία πέντε χρόνια κατακτήσει τον επιχειρηματικό κόσμο εντός και εκτός συνόρων έχοντας στο ενεργητικό της τρεις επιτυχημένες εταιρίες, μια εκ των οποίων εμπνεύστηκε η ίδια σε ηλικία μόλις 11 ετών.

Σύμφωνα με την νεαρή επιχειρηματία, η οποία έχει ως μέντορές της τον Βρετανό επιχειρηματία Richard Branson, καθώς και την Αυστραλή επιχειρηματία και συγγραφέα Lisa Messenger, μέρος των εσόδων των επιχειρήσεών της διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση μικρών παιδιών που πέφτουν θύματα σωματεμπορίας στην πιο επικίνδυνη βιομηχανική πόλη της Ινδίας, την Καλκούτα (Kolkata) καθώς και του μοναδικού νοσοκομείου της περιοχής που τα φροντίζει.
«Στόχος μου είναι να γίνω η φωνή όλων των νέων ανθρώπων στους οποίους δεν δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουν» καταλήγει η ομογενής.

Πηγή:Neoskosmos.com