Πτώχευσε η ιστορική κοινότητα Αγίας Τριάδος Σικάγου

Σικάγο.- Η ιστορική Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αγίας Τριάδος του Σικάγου, η οποία είναι 121 ετών, περιήλθε σε οικονομική πτώχευση. Ως αποτέλεσμα, η τράπεζα MB Financial Bank θα πάρει τα κτίρια του ναού και του Ελληνικού Σχολείου την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018.

Με μήνυμά του στο Facebook ο ιερατικός προϊστάμενος π. Νικόλαος Ιωνάς καλεί τα μέλη της κοινότητας την παραμονή της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου στις 7 η ώρα το βράδυ να συμμετάσχουν στην Ακολουθία της Παρακλήσεως και να προσευχηθούν ώστε «τα κύματα που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον μας να γαληνεύσουν» όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, έγραψε πως «η ιστορική Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία Αγίας Τριάδος του Σικάγου, 121 ετών, λόγω οικονομικών και νομικών πιέσεων που έχουν εκσφενδονιστεί εναντίον της κατά τα τελευταία χρόνια, έχει λάβει ειδοποίηση για κατάσχεση. Προς τούτο, στις 14 Δεκεμβρίου 2018, στις 10:30 το πρωί, ο τίτλος κυριότητας των ακινήτων επί της οδού Diversey θα πρέπει να παραδοθεί στην τράπεζα MB Financial Bank».

Σε  ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη,  ανάμεσα στα άλλα αναφέρει πως «η Μητρόπολη γνωρίζει ότι η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα της Αγίας Τριάδος Σικάγου θα βγει σε πλειστηριασμό στις 14 Δεκεμβρίου και θεωρεί την κατάσταση λυπηρή και αποκαρδιωτική. Από την ενθρόνισή του ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ έχει με προτεραιότητα αντιμετωπίσει τον πλειστηριασμό της Αγίας Τριάδος. Αν και διαθέτει περιορισμένη δύναμη για αστικά θέματα σαν και τούτο, η Μητρόπολη έχει αφιερώσει και εξακολουθεί να αφιερώνει πολύ χρόνο και πηγές σε προσπάθεια καλής πίστεως εξεύρεσης της καλύτερης οδού να πάει η κοινότητα εμπρός».

 

Πηγή: ekirikas.com

Φωτογραφία από τον ιστότοπο της κοινότητας Αγίας Τριάδος.