Πάνος Καμμένος: Φεύγω από την Κυβέρνηση αν ψηφιστεί από τη Σκοπιανή Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Λάρισα.- Από την Λάρισα, όπου βρίσκεται από το πρωί, πέταξε τη «βόμβα» του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας ότι θα παραιτηθεί από το υπουργείο αν ψηφιστεί από τη Σκοπιανή Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. «Θα φύγω από την κυβέρνηση. Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις και αυτό οδηγεί στην απαξίωση αυτής της συνθήκης. Έτσι και έτσι αυτή η συμφωνία είναι νεκρή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε την 1η Στρατιά .

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Το μόνο που ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι το τι προτίθεται να πράξει ο ίδιος. Δεν είπε τίποτε για το τι θα κάνει το κόμμα, αν, δηλαδή συνολικά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα εγκαταλείψουν τα υπουργεία καθώς και τη στήριξη προς την Κυβέρνηση.

Μένει, επομένως, να δει κανείς πως θα εξελιχθούν τα καθέκαστα. Εκείνο που επίσης θέλησε να διευκρινήσει ο κ. Καμμένος είναι ότι “οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανεξάρτητα από την πολιτική ηγεσία, δεν εμπλέκονται στην πολιτική”.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Πάνος Καμμένος επέλεξε να ρίξει τη “βόμβα” του περιστοιχιζόμενος από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν το ασύνηθες της πριπτώσεως καθώς ο Πρωθυπουργός απουσιάζεοι στο εξωτερικό. “Πως γίνεται”, έλεγαν, “η Κυβέρνηση να τελεί ανοικτά υπό την απειλεί παραιτήσεων στελεχών της;”

Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν αντίδραση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.

Κωλοτούμπα Καμμένου

Αργότερα, ο υπουργός  Άμυνας Πάνος Καμμένος “διευκρίνιζε ότι επανέλαβε την πάγια θέση του ότι θα παραιτηθεί αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική βουλή.¨..