Γενική Συνέλευση των μελών του «Προμηθέα» στην Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη.- Ο Σύλλογος των Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Ο Προμηθεύς» πραγματοποίησε τη Γενική του Συνέλευση στην αίθουσα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, με τη συμμετοχή παλαιών και νέων μελών.

Ανακοινώθηκε η δεύτερη προσφορά των $2.500 από τον καθηγητή Δρα Αριστοτέλη Μιχόπουλο στο νεοϊδρυθέν Συνταξιοδοτικό Ταμείο του «Προμηθέα», ενώ 15 μέλη του συλλόγου κατέβαλαν την πρώτη τους προσφορά, ύψους $100,00 έκαστο με σκοπό το άνοιγμα ατομικών λογαριασμών στο συνταξιοδοτικό ταμείο του «Προμηθέα». Η κ. Μερόπη Κυριάκου θα βοηθήσει και τους 15 συναδέλφους με το ηλεκτρονικό άνοιγμα των λογαριασμών τους.

Οπως έγινε γνωστό, το συνταξιοδοτικό αυτό ταμείο είναι το πρώτο στην ιστορία της ελληνικής Εκπαίδευσης της Αμερικής και αφορά αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς – μέλη του «Προμηθέα».

Ο πρόεδρος του «Προμηθέα» κ. Δ. Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στον ρόλο της Ομογένειας και κάλεσε όλους τους φορείς και ομογενείς να συνδράμουν ώστε το έτος 2019 να εξελιχθεί στο πιο ιστορικό έτος για τους Ελληνες Δασκάλους υποστηρίζοντας το νέο αυτό ταμείο.

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης Χρήστος Γόδας έκανε μια παρουσίαση του έργου του για την Πάτμο και τη Σύμη. Ακολούθησε μια παρουσίαση από τον Δρα Κλεομένη Παρασκευά του βιβλίου «Απάνθισμα των Πλατωνικών και Αριστοτελικών Διδαγμάτων» του κ. Θεοδωρου Κορμπίλα.
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και άλλα θέματα.

Πηγή:ekirikas.com