Στοχασμοί: Παρακαλώ σε!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Παρακαλώ σε πολύ!
Αν έχεις κάτι να μου πεις, αυτό να είναι το ότι είσαι εδώ για να είσαι δίπλα μου και να ενισχύεις τη θέλησή μου για τη διαδρομή μου. Δεν βγάζει πουθενά η επίκριση!
Παρακαλώ σε πολύ!
Αν είναι κάτι να μου δείξεις, αυτό να είναι το πώς αισθάνεσαι γι αυτό που εγώ βλέπω και όχι το τι πρέπει κατ’ εσένα να δω. Το να μου αλλάξεις το μονοπάτι μου, δεν έχει μέλλον!
Παρακαλώ σε πολύ!
Επειδή ίσως να είναι χαζό από μέρους μου να επιμένω να δεις το όραμά μου, ίσως γιατί είναι φτιαγμένο μέσα στο δικό μου το μυαλό, τουλάχιστον ας κοιτάζεις προς αυτό και ας μην το βλέπεις. Αν ψαλιδιστεί ο ενθουσιασμός μου, το μαράζωμα δεν θα αποδώσει!
Παρακαλώ σε πολύ!
Μην φαντάζεσαι πράγματα για μένα. Το καλύτερο είναι να με ρωτήσεις ώστε να απαντηθείς. Και το ακόμα καλύτερο είναι να μου δηλώσεις τις επιθυμίες σου ώστε να τις γνωρίσω. Τα “νομίζω” σκοτώσανε άδικα πολλές πραγματικότητες!
Παρακαλώ σε πολύ!
Είμαι αυτό που γνώρισες και στην πορεία μεταβάλλομαι σε αυτό που προορίζομαι. Το ίδιο συμβαίνει και με εσένα. Άσε παραπέρα αυτό που ονειρεύτηκες και ανακάλυψε μέσα σου τη δύναμη που έχεις να αποδέχεσαι και να συμμετέχεις σε αυτήν μας την ωρίμανση. Το λουλούδι, μόνο όταν το κόψεις παραμένει λουλούδι, αλλιώς γίνεται καρπός που αποδίδει σπόρους!
Παρακαλώ σε πολύ!
Το αγαπώ σου έχει ευθύνες πολλές! Οφείλει να είναι πάνω από τις φοβίες σου. Έτσι ώστε να μην είναι μία λέξη που πλακώνει, μια λέξη που εκβιάζει, μία λέξη που υποχρεώνει. Το αγαπώ σου οφείλει να είναι απελευθερωτικό. Πριν “Σε αγαπώ” μου πεις, θα χαρώ πολύ να σε ακούσω να λες πρώτα “Με αγαπάω”. Τότε θα ξέρω ότι έχεις να δώσεις από αυτό που είσαι και όχι από αυτό που ψάχνεις έξω σου να βρεις.