Ποια σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη

Συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων της χώρας ο “Τηλέμαχος” καθώς ισχυρός είναι ακόμη ο παγετός και ιδιαίτερα χαμηλές οι θερμοκρασίες.

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει για τις μέχρι στιγμής αποφάσεις των Δήμων ανά Π.Ε. περί διακοπής μαθημάτων για την Τετάρτη λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός-χιονόπτωση) . Η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση που θα έχουμε από τους Δήμους

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

1. Δήμος Γαλατσίου – Ανοικτοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής:

1. Δήμος Μαραθώνα – δεν έχουμε ενημέρωση για παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

2. Δήμος Διονύσου – δεν έχουμε ενημέρωση για παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

3. Δήμος Ωρωπού – Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

4. Δήμος Αχαρνών – δεν έχουμε ενημέρωση για παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής αλλαγή ωραρίου έναρξης μαθημάτων σχολικών μονάδων Α/βαθμίας & Β/βαθμίας εκπαίδευσης

1. Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ.

2. Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου – Δ.Κ.Πικερμίου – Έναρξη μαθημάτων στις 9:30 π.μ.

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

1. Δήμος Πεντέλης – Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου

2. Δήμος Κηφισιάς – Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών αλλαγή ωραρίου έναρξης μαθημάτων σχολικών μονάδων Α/βαθμίας & Β/βαθμίας εκπαίδευσης

1. Δήμος Χαλανδρίου – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. και έναρξη λειτουργίας παιδικών σταθμών του δήμου στις 10:00 π.μ.

2. Δήμος Παπάγου-Χολαργού – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. – Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά

Χαλκίδα

Ο δήμος ενημέρωσε ότι λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων δεν θα λειτουργήσουν.

Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης, ο δήμος Βόλβης ανακοίνωσε πως δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης όλα τα σχολεία στους δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας με απόφαση δημάρχων για την ασφάλεια των μαθητών.

Στον δήμο Λαγκαδά, εκτός από τα σχολεία, κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί.

Από τον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής ανακοινώθηκε πως αύριο Τετάρτη η προσέλευση των μαθητών μπορεί να γίνεται έως τις 9:30 το πρωί, λόγω του παγετού στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων. Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της παραλιακής ζώνης του δήμου (Όλυνθος, Γερακινή Καλύβες, Ορμύλια, Μεταμόρφωση).

Λόγω της παρατεινόμενης κακοκαιρίας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Κατερίνης.

Στον δήμο Έδεσσας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, αντίθετα κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.

Δυτική Μακεδονία

Ο ολικός παγετός που επικρατεί σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας ανάγκασε τους δημάρχους, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, να εκδώσουν ανακοινώσεις για τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την Τετάρτη. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, «το θερμόμετρο στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύκτας κατέγραψε θερμοκρασία ρεκόρ, στους -23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις 8 το πρωί το θερμόμετρο στην πόλη ανέβηκε στους -17 βαθμούς. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες». Άλλοι δήμαρχοι αναφέρουν ότι με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες υπάρχουν θέματα ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία από χωριά και ορεινές κοινότητες προς τα σχολεία της πόλης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Κοζάνης, τα σχολεία Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού και Βοΐου θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση των δημάρχων. Επίσης στην ΠΕ Φλώρινας, το ίδιο θα ισχύσει με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών. Στην ΠΕ Γρεβενών με απόφαση των δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν. Στην ΠΕ Καστοριάς, τέλος, με απόφαση των δημάρχων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία θα παραμείνουν επίσης κλειστά.

Λάρισα

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας και των Φαρσάλων, ενώ στον δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης. Τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους του νομού θα λειτουργήσουν κανονικά.

Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, παγετός) με απόφαση Δημάρχου Θηβαίων όλα τα σχολεία Αβάθμιας και Ββάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 από ώρα 10:00 π.μ., ΕΚΤΟΣ από τα Νηπιαγωγεία Καπαρελλίου, Μελισσοχωρίου και Πλαταιών, το Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών και το ΕΕΕΕΚ Λουτουφίου, που θα παραμείνουν κλειστά.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τρίκαλα

Σε τρεις δήμους του νομού Τρικάλων θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη, ενώ στον δήμο Τρικκαίων τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν από τις 10:00 και μετά.

Ειδικότερα:

Δήμος Τρικκαίων

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Τρικκαίων επισημαίνει ότι αύριο Τετάρτη τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί. Οι μαθητές/τριες που χρησιμοποιούν λεωφορεία των ΚΤΕΛ, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία των δύο εταιρειών (2431076650 για το αστικό και 2431073130 για το υπεραστικό), καθώς ήδη έχει υπάρξει συνεννόηση για τροποποίηση των δρομολογίων.

Δήμος Μετεώρων

Από τον δήμο Μετεώρων έγινε γνωστό, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ότι αύριο Τετάρτη, δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή με αποτέλεσμα τον ισχυρό παγετό. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Δήμος Πύλης

Με απόφαση του δημάρχου Πύλης αύριο Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν, λόγω παγετού, όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου -πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, εφιστάται η προσοχή στους διευθυντές των σχολικών μονάδων για τυχόν βλάβες στη θέρμανση, στην ύδρευση και την άμεση αποκατάστασή τους, ώστε να υπάρχει απάλειψη των προβλημάτων.

Δήμος Φαρκαδόνας

Αύριο Τετάρτη δεν θα λειτουργήσει κανένα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο ούτε οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Φαρκαδόνας, σύμφωνα με απόφαση της αντιδημαρχίας Παιδείας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.