Bloomberg: «Ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές είναι καλά νέα για τους επενδυτές»

Σε ακόμη μία ένδειξη πολιτικής αστάθειας στην Ευρωζώνη, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απέσυρε το κόμμα του από τον κυβερνητικό συνασπισμό για το ονοματολογικό, και ο Αλέξης Τσίπρας εκκίνησε τη διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Αυτό αναφέρει το Bloomberg, με αναλυτές να σχολιάζουν στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ότι η εξέλιξη είναι μάλλον θετική για τους επενδυτές.

«Ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές είναι καλά νέα για τους επενδυτές» τονίζει ο Βολφάνγκο Πίκολι, συμπρόεδρος της Teneo Intelligence. «Η χώρα είναι σε προεκλογικούς ρυθμούς επί εβδομάδες και όσο πιο σύντομα οι εκλογές λάβουν χώρα, τόσο το καλύτερο» προσθέτει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μουτζάμπα Ράχμαν, γενικός διευθυντής της Eurasia Group στο Λονδίνο, ο οποίος αναφέρει: «Τουλάχιστον η έξοδος του Καμμένου βοηθά να περιοριστεί η αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών, η οποία είχε ενταθεί από τις παλινδρομήσεις του».

Στο άρθρο επισημαίνεται ακόμη ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κέρδιζε τις εκλογές, εάν διεξάγονταν τώρα, αν και παραμένει ασαφές εάν θα εξασφάλιζε αυτοδυναμία ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση, χωρίς να χρειάζεται συμμάχους.

naftemporiki.gr