Κρις Σπύρου: Θέλετε τη Μακεδονία μας; Μολών Λαβέ!

Αθήνα.- «Δεν υπάρχουν Σλαβομακεδόνες δεν υπήρξαν ποτέ, δεν υπάρχει σήμερα Σλαβομακεδονία. Δεν υπήρξε βουλγαρομακεδονία ούτε βουλγαρομακεδόνες υπάρχουν. Δεν υπήρξε Σερβομακεδονία ούτε Σερβομακεδόνες υπάρχουν. Δεν υπήρξε Αλβανομακεδονία ούτε Αλβανομακεδόνες υπάρχουν. Υπάρχει μόνο μια Μακεδονία και αυτή είναι η Ελληνική μας Μακεδονία και οι ‘Ελληνες Μακεδόνες”. Αυτό βροντοφώναξε από την πλατεία Συντάγματος,χθες, ο π. πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χάμσάιρ και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στην ίδια Πολιτεία και νυν πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής ‘Ενωσης, Κρις Σπύρου, στην εμπεριστατωμένη ομιλία του στο συλλαλητήριο κατά τηςε Συμφωνίας των Πρεσπών.

“Μακεδονία και Μακεδόνες”, είπε ο κ. Σπύρου,  “που για χιλιάδες χρόνια απαρτίζουν το πιο ένδοξο και το πιο σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους”.  Και πρόσθεσε: “Το ένδοξο έθνος των Ελλήνων απαρτίζεται από συγγενείς φυλές, από Μακεδόνες,από Θεσσαλούς, από Ηπειρώτες, από Θρακιώτες, από Αθηναίους, από Κορίνθιους, από Θηβαίους, από Κρήτες, από Ελληνες του Πόντου, από Κύπριους από Σπαρτιάτες και πολλούς άλλους».

Οκ. Σπύρου, καταλήγοντας διακήρυξε πως:  “Εμείς οι Ελληνοαμερικανοί, θα θάψουμε την επιθυμία του Ζόραν Ζάεφ και την μανία του Μάθιου Νίμιτς να ονομάσουν την «Δημοκρατία των Σκοπίων», «Βόρεια Μακεδονία». Θα την θάψουμε στο ίδιο νεκροταφείο των Ηνωμένων Εθνών που το 1993, θάψαμε την πρόταση του Κίρο Γκλιγκόροφ να αναγνωριστεί η «Δημοκρατία των Σκοπίων» από τα Ηνωμένα Έθνη, με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Για να τους προειδοποιήσει, καταλήγοντας την ομιλία του: “Θέλετε την Μακεδονία μας; ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!”, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στους χιλιάδες συγκεντρωμένους Έλληνες.

ΟΜΙΛΙΑ ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ

Αγαπητές μου συμπατριώτισσες,

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Αγαπητά μου αδέλφια Έλληνες της ξενιτιάς,

Αδέλφια μου Έλληνες,

Πριν από 6 δεκαετίες, σε ηλικία 13 ετών, έφυγα μόνος μου από τον Πειραιά με το πλοίο «Ολυμπία» για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Με την κατεστραμμένη και άθλια ζωή που άφησαν πίσω τους τα κατοχικά στρατεύματα των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών και ο Εμφύλιος Πόλεμος, δεν πρόλαβα πριν φύγω για την Αμερική να μάθω πολύ καλά την Μακεδονική γλώσσα που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ο δάσκαλός μου στο χωριό Πορτή, όπου γεννήθηκα, στους πρόποδες των Αγράφων του νομού Καρδίτσας, ο Θεοφάνης Καραγιάννης, δεν πρόλαβε να μου διδάξει την Μακεδονική γλώσσα, τόσο καλά όσο μπόρεσε ο μέγας δάσκαλος Αριστοτέλης να την διδάξει στον Μέγα Αλέξανδρο.

Για αυτό σήμερα, θα σας μιλήσω στην Μακεδονική γλώσσα. Όπως την έμαθα από τον δάσκαλο Καραγιάννη, πριν 65 χρόνια, στο δημοτικό σχολείο Πορτής Καρδίτσας.

Στον Μέγα Αλέξανδρο δίδαξε την ελληνική γλώσσα, ο δάσκαλός του Αριστοτέλης. Ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσε ελληνικά, μου είπε ο βοηθός μου, όταν του διάβασα την εισαγωγή της σημερινής μου ομιλίας.

«Ανιστόρητε, και σε μένα την ελληνική γλώσσα, την δίδαξε ο δάσκαλός μου Θεοφάνης Καραγιάννης. Ελληνικά θα μιλήσω κι εγώ αύριο στο Σύνταγμα,» είπα στον βοηθό μου.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες:

Θα ήθελα σήμερα να μου επιτρέψετε να σας μιλήσω ως ένας Μακεδόνας. Γιατί το θέμα που θα αναφερθώ στην ομιλία μου, μας κάνει όλους Μακεδόνες.

Εγώ είμαι Θεσσαλο-γεννημένος Ηπειρώτης. Αισθάνομαι και είμαι Μακεδόνας. Όπως πρέπει να αισθάνεστε και όλοι εσείς που δεν κατάγεστε από την Μακεδονία, αλλά είστε Έλληνες.

Για 100 ολόκληρα χρόνια, ένα σωρό αδόξαστοι θεοί και δαίμονες έχουν κάνει απίστευτες προσπάθειες να γεννήσουν και να αποκτήσουν ένα σλαβο-μακεδονικό κρατικό μόρφωμα, στα σύνορα της Ελλάδας.

Μα δεν υπάρχουν Σλαβο-μακεδόνες. Δεν υπήρξαν ποτέ. Και δεν υπάρχει σήμερα Σλαβο-Μακεδονία.

Και δεν υπάρχει Βουλγαρο-Μακεδονία. Ούτε Βουλγαρο-Μακεδόνες υπάρχουν.

Δεν υπάρχει Σερβο-Μακεδονία. Ούτε Σερβο-Μακεδόνες υπάρχουν.

Και δεν υπάρχει Αλβανο-Μακεδονία. Ούτε Αλβανο-Μακεδόνες υπάρχουν.

Υπήρξε και υπάρχει μόνο ένα είδος Μακεδονίας και Μακεδόνων. Και αυτό είναι η ελληνική μας Μακεδονία και οι Έλληνες Μακεδόνες.

Μακεδονία και Μακεδόνες που για χιλιάδες χρόνια απαρτίζουν το πιο ένδοξο και το πιο σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους.

Οι επιστήμες της κοινωνιολογίας και της εθνολογίας ανά τον κόσμο, ορίζουν ένα έθνος ως την συγχώνευση συγγενών φυλών.

Το ένδοξο έθνος των Ελλήνων σε όλη την περίφημη ιστορία του, απαρτίζεται από συγγενείς φυλές.

Απαρτίζεται από Μακεδόνες, από Ηπειρώτες, από Θεσσαλούς, από Θρακιώτες, από Αθηναίους, από Κορίνθιους, από Θηβαίους, από Κρήτες, από Έλληνες του Πόντου, από Κυπρίους, από Σπαρτιάτες, από Ηλείους, και από πολλούς άλλους.

Εάν η Μακεδονία μας αποσπαστεί με οποιαδήποτε μορφή από το Ελληνικό έθνος, το έθνος των Ελλήνων θα μείνει με ένα τεράστιο κενό, που ούτε το σύμπαν δεν θα μπορέσει να συμπληρώσει.

Και εάν οι Μακεδόνες αποσπαστούν από το Ελληνικό εθνολογικό μείγμα, το Ελληνικό έθνος θα είναι Έλληνες για πάντα.

Και η παγκόσμια ιστορία και ο παγκόσμιος πολιτισμός θα μετατραπούν σε συνονθύλευμα διεκδικήσεων και πλαστογραφίας.

Και οι χρυσές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, οι οποίες έχουν γραφτεί από τους Μακεδόνες Φίλιππο, Αλέξανδρο και Αριστοτέλη, θα βαφτούν μαύρες.

Στις 2 Οκτωβρίου 1992, ο Μπιλ Κλίντον, τότε υποψήφιος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, έδωσε γραπτή δημόσια δήλωση στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα, ότι εάν εκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα αναγνωρίσει την «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως ανεξάρτητο κράτος, με όνομα το οποίο θα εμπεριέχει την λέξη Μακεδονία.

Στις 7 Απριλίου του 1993, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με την καθοριστική προσπάθεια και το βέτο του Προέδρου Κλίντον, απέρριψε την αίτηση της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» να αναγνωριστεί ως νέο ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στις 7 Απριλίου 1993, αναγνώρισε την «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως νέο,  ανεξάρτητο κράτος χωρίς όνομα. Αβάπτιστο κράτος. Και παρέπεμψε το θέμα του ονόματος για το νέο, ανεξάρτητο κράτος στην «Επιτροπή Συντονισμού του Διεθνούς Συνεδρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία.»

Ο Ελληνοαμερικανός π. Γερουσιαστής, πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χάμσάιρ και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στην ίδια Πολιτεία, κ. Κρις Σπύρου, στο Βήμα του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, στην πλατεία Συντάγματος.

Πριν λίγους μήνες, ο Μάθιου Νίμιτς, ο εκπρόσωπος της «Επιτροπής Συντονισμού του Διεθνούς Συνεδρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία» και ο ψευτο-πρωθυπουργός της ανύπαρκτης «Δημοκρατία της Μακεδονίας» Ζόραν Ζάεφ, στις Πρέσπες υπέγραψαν συμφωνία, η οποία προτείνει τα Ηνωμένα Έθνη να ονομάσουν την αβάπτιστη «Δημοκρατία των Σκοπίων» με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» – «Βόρεια Μακεδονία».

Και όταν η «Συμφωνία των Πρεσπών» περάσει από μια σειρά μαϊμού δηλώσεων, μαϊμού προτάσεων, μαϊμού δημοψηφισμάτων, μαϊμού υποσχέσεων, ψευτο-τροποποιήσεων του Συντάγματος του ανύπαρκτου κράτους με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και από έναν τόνο αλυτρωτικές αξιώσεις, και εθνικά ταπεινωτικές υποσχέσεις,  ο Μάθιου Νίμιτς θα προτείνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να ονομάσουν την αβάπτιστη «Δημοκρατία των Σκοπίων», ως «Βόρεια Μακεδονία».

Αγαπητοί μου Συμπατριώτες,

Μάθετε το από εμένα. Το ανεξάρτητο κράτος του οποίου ο Ζόραν Ζάεφ λέει ότι είναι πρωθυπουργός, ονομάζεται «Δεύτερο Μέρος». Δεν ονομάζεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Το λέει η ίδια η «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία ο ίδιος υπέγραψε.

Η αυτό-αποκαλούμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι κράτος μαϊμού. Με μαϊμού πρωθυπουργό, με όνομα Ζόραν Ζάεφ, και με μαϊμού Υπουργό των Εξωτερικών, με το όνομα Γκεόργκι Ντίμιτροφ. Και με μαϊμού Σύνταγμα, με τον τίτλο «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Εάν η λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών» επικυρωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θα δημιουργήσει το πρώτο και το μόνο ανεξάρτητο κράτος στην ανθρωπότητα αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη, του οποίου η ονομασία θα εμπεριέχει την ελληνική λέξη Μακεδονία.

Δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπάρχει σήμερα ανεξάρτητο κράτος αναγνωρισμένο και ενταγμένο ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών, με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ή με ονομασία, η οποία εμπεριέχει την ελληνική λέξη Μακεδονία σε οποιαδήποτε μορφή.

Σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη απαρτίζονται από 194 ανεξάρτητα κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της «Δημοκρατίας των Σκοπίων». Κανένα από τα 194 ανεξάρτητα κράτη δεν έχει την ελληνική λέξη Μακεδονία στην ονομασία του. Κανένα. Και σας υπόσχομαι, έτσι θα παραμείνει.

Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας.»

Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – FYROM».

Και δεν υπάρχει κράτος με την προσωρινή ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – FYROM». Όποιοι διαδίδουν τέτοιες ονομασίες,  για το όνομα της Δημοκρατίας των Σκοπίων, σας λένε παραμύθια.

Η λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών» έχει έναν και μόνον ένα σκοπό. Να αναγνωρίσει το ψευδο-σλαβο-μακεδονικό κρατικό μόρφωμα της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» ως ανεξάρτητο κράτος με την λέξη Μακεδονία στο όνομά του.

Και να δώσει στους κατοίκους της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», στους παρατημένους κομμουνιστές παρτιζάνους που είχε συγκεντρώσει την δεκαετία του 1940-1950 στην περιοχή, ο Γιόσιπ Τίτο, μακεδονική εθνική ταυτότητα.

Ο κ. Κρις Σπύρου, λίγο πριν το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με τον Ανεξάρτητο Βουλευτή κ. Γιώργο Λαζαρίδη κρατώντας την μπλούζα που έφτιαξε ο κ. Σπύρου με το σύνθημα Ζάεφ-Νίμιτς θέλετε την Μακεδονία μας; ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Εάν ο Μάθιου  Νίμιτς φέρει την πρόταση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στα Ηνωμένα Έθνη, να ονομαστεί η «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως «Βόρεια Μακεδονία», σας υπόσχομαι εν ονόματι της σημαντικής πλειονότητας της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ότι θα οργανώσουμε πολιτική αντίσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα Ηνωμένα Έθνη, ανώτερη και από αυτή του 1993.

Και θα θάψουμε την επιθυμία του Ζόραν Ζάεφ και την μανία του Μάθιου Νίμιτς να ονομάσουν την «Δημοκρατία των Σκοπίων», «Βόρεια Μακεδονία». Θα την θάψουμε στο ίδιο νεκροταφείο των Ηνωμένων Εθνών που το 1993, θάψαμε την πρόταση του Κίρο Γκλιγκόροφ να αναγνωριστεί η «Δημοκρατία των Σκοπίων» από τα Ηνωμένα Έθνη, με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Στους Μάθιου Νίμιτς. Ζόραν Ζάεφ. Γκεόργκι Ντιμιτρόφ. Στους συνεργάτες και στους συμπαραστάτες τους, μέσα και έξω από τα σύνορα των Σκοπίων. Τους θυμίζω και τους προειδοποιώ.

Η ένδοξη ιστορία της Μακεδονία μας δεν παζαρεύεται.

Δεν τεμαχίζεται.

Δεν παραβιάζεται.

Δεν πωλείται.

Από την καρδιά της πρωτεύουσας της πατρίδας Ελλάδας, εν ονόματι του 99% των Ελλήνων της Αμερικής, αναγγέλλω καθαρά και ξάστερα:

Ζόραν Ζάεφ.

Γκεόργκι Ντιμιτρόφ.

Μάθιου Νίμιτς.

Θέλετε την Μακεδονία μας; ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

 

 

 

 

 

.