Μπράβο Στέφανε! Τόσο που έκανες λίγο δεν είναι…

Το εμπόδιο του Ράφα Ναδάλ αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για τον Στέφανο Τσιτσιπά που ηττήθηκε με 3-0 σετ (6-2, 6-4, 6-0) σε 1 ώρα και 45 λεπτά αγώνα στην «Rod Laver Arena» και έτσι μπήκε τέλος στην ξέφρενη πορεία του 20χρονου τενίστα στο Australian Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε στο πλευρό του την ένθερμη συμπαράσταση των Ελλήνων φιλάθλων που βρέθηκαν μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο στη Μελβούρνη.

Ο Ισπανός Νο 2 στην κατάταξη ήταν ασυναγώνιστος και δεν έχασε ούτε σήμερα σετ, φτάνοντας για έκτο σερί παιχνίδι στη διοργάνωση σε νίκη με 3-0 σετ. Πλέον θα περιμένει τον αυριανό δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Πουίγ για να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό όπου θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Το «μαγικό», το υπέροχο ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Όπεν έμελλε να ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης. Ο 20χρονος  Έλληνας πρωταθλητής, που κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό με τις εμφανίσεις του στα γήπεδα της Μελβούρνης κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, τον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ, έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Οι στίχοι του Καβάφη του ταιριάζουν απόλυτα:

Τόσο που έκανες, λίγο δεν είναι/

εδώ που έφτασες, μεγάλη η δόξα!/


Ράφα Ναδάλ, Στέφανος Τσιτσιπάς.