Ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ για την ψήφο των Αποδήμων

Ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας π. Υφ Εξωτερικών Τάκης Σκανδαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση;

Αγαπητές συμπατριώτισσες, Αγαπητοί συμπατριώτες

Ο «Φόβος πριν την κάλπη» οδηγεί την κυβέρνηση σε πρωτοφανείς ενέργειες.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα της σημερινής “Καθημερινής”, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τις αμέσως προσεχείς ημέρες να καταθέσει νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του για άλλη μια φορά εμπαίζουν τους Έλληνες του εξωτερικού. Αντί να υιοθετήσουν την πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι απλή και πλήρως συνταγματική, καταθέτει την επόμενη εβδομάδα ένα σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων που μένουν στο εξωτερικό, το οποίο είναι προδήλως αντισυνταγματικό.

Δίνει το «δικαίωμα» στους Έλληνες του εξωτερικού να εκλέξουν 3 βουλευτές αλλά δεν υπολογίζει την ψήφο τους στο συνολικό ποσοστό των κομμάτων και επομένως στον καθορισμό των συνολικών εδρών που λαμβάνει κάθε ένα από αυτά. Θεωρεί τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, πολίτες δεύτερης κατηγορίας και προφανώς ανίκανους να αποφασίσουν για τις τύχες της χώρας μας.

Η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 2016 έχει καταθέσει στη Βουλή Πρόταση Νόμου η οποία επιτέλους επιλύει αυτή την χρόνια εκκρεμότητα με τρόπο απλό, αδιάβλητο, δίκαιο, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, αποφασίζοντας για το μέλλον της χώρας.

Σας παρακαλώ πολύ, όπως ενημερώσετε τα μέλη της ελληνικής κοινότητας της περιοχής σας για αυτές τις εξελίξεις και να αναδείξετε τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης απέναντι στους Έλληνες της Διασποράς.

Ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού

Τάκης Σκανδαλάκης

Καθηγητής Ιατρικής

π. Υφ Εξωτερικών