Πυρά αντιπολίτευσης για την «προσχώρηση» των 6 – Συνταγματικά ανυπόστατο, λέει η ΝΔ- Ποτάμι: Ο Δανέλλης δεν προσχωρεί για να μην παραδώσει την έδρα του

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό»

Αθήνα.- Την αντίδραση της ΝΔ και του Ποταμιού προκάλεσε η απόφαση των 6 βουλευτών της αντιπολίτευσης να προσμετράται η ψήφος τους στην κυβερνητική πλειψηφία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό ευτελισμό» και υποστήριξε ότι οι επιστολές των «6» προς τον πρόεδρο της Βουλής είναι «συνταγματικά ανυπόστατες».

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή» ανακοίνωσε η Πειραιώς.

«Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους» προειδοποίησε.

Το Ποτάμι, από την πλευρά του, καταγγέλλει τη στάση Σπύρου Δανέλλη, καταγγέλλοντας ότι ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δεν δηλώνει ευθέως ότι προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην πιεστεί να παραδώσει την έδρα του.

«Όταν ο κ. Δανέλλης είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είχαμε πει ότι πέρασε στη συμπολίτευση» ανακοίνωσε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Τώρα το ομολογεί και ο ίδιος ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής, η ψήφος του πάντα και παντού να προσμετράται μαζί με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν τολμάει να το πει ευθέως ότι προσχωρεί άνευ όρων στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως γιατί έχει δεσμευτεί ότι όταν προσχωρήσει σε άλλο κόμμα θα δώσει πίσω την έδρα του, γιατί… αυτός δεν είναι σαν όλους τους άλλους;» κατέληξε το Ποτάμι.