Μητσοτάκης: Δεν θα δεχθούμε να υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους Έλληνες που ψηφίζουν εντός και εκτός Επικράτειας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- «Είναι αδιανόητο και μόνο ως σκέψη να δοθεί τάχα ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού και να εκλέγουν τρεις μόνο από τους βουλευτές, χωρίς η ψήφος τους να προσμετράται στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Είναι πρωτοφανής εμπαιγμός των Ελλήνων, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πετάξουν για να ψηφίσουν στην Ελλάδα, να μην συνυπολογίζεται η ψήφο τους στο συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών και να περιοριστεί η βούλησή τους στην εκλογή 3 βουλευτών. Δεν θα δεχθούμε να υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους Έλληνες που ψηφίζουν εντός και εκτός Επικράτειας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ έγινε εκτενής αναφορά για το 5ο νομοσχέδιο που ετοιμάζει να καταθέσει ως Κυβέρνηση πλέον (εάν κερδίσει τις εκλογές)  η Νέα Δημοκρατία, για τη δυνατότητα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να ενημερώνει σχετικά τους τομεάρχες.