Tα Σχολεία του Λουμπουμπάσι του Κονγκό συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις στη Νάπολη της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Tα Σχολεία του Λουμπουμπάσι του Κονγκό συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις στη Νάπολη της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (8 και 9 Φεβρουαρίου 2019). Le scuole greche di Lubumbashi (Congo) partecipano alle manifestazioni della Giornata Mondiale della Lingua Greca a Napoli (8 e 9 febbraio 2019)

Στο πρόγραμμα η Φωνή της Ελλάδας ( ΡΑΔΙΟ ΕΡΤ) και στην εκπομπή του εξαίρετου δημοσιογράφου Θανάση Χούπη ,”Η Ελλάδα παντού” ζωντανά συνδέθηκαν τα Σχολεία και των τριών βαθμίδων της Ελληνικής κοινότητας του Λουμπουμπάσι του Κονγκό. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων παρουσίασαν περιληπτικά τις δράσεις που ετοιμάζουν για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και με τις οποίες συμμετέχουν στις Διήμερες εκδηλώσεις στη Νάπολη και στο Μαραθώνιο με θέμα: Ταξίδι ιδεών. Το “ευ αγωνίζεσθαι”, η δύναμη, η αρμονία, η θέρμη για επιβίωση,η γνώση,η σοφία, το αθλητικό ιδεώδες,ο Ολυμπισμός ,η εκεχειρία, η ματαιότητα του πολέμου το “είναι” και το “φαίνεσθαι”, η εφευρετικότητα του ανθρώπου, είναι κάποιες από τις ιδέες που θα ταξιδέψουν μέσα από τα δρώμενα στη Νάπολη. Οι μαθητές διαβάζοντας Ελύτη και Βρεττάκο έκλεισαν την εκπομπή χαρίζοντας ιδιαίτερη συγκίνηση. Η πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου χαιρέτισε ζεστά από το μακρινό ΚΟΝΓΚΌ: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑΠΟΛΗ.