Συντριπτικό το ποσοστό όσων ψήφισαν στην ΡΗΡ και δεν θέλουν το «Μακεδονία» να δοθεί στα Σκόπια

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Στο εντυπωσιακό 92% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων των πολιτών που έλαβαν μέρος στην άτυπη ψηφοφορία της Panhellenic Post και που δεν συμφωνούν με την εκχώρηση του ελληνικού ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια!

Συγκεκριμένα, η PHP  στη στήλη «Το Κουίζ της εβδομάδος» καταχώρησε το ακόλουθο ερώτημα: «Συμφωνείτε να ονομασθούν τα Σκόπια με χρήση του όρου “Μακεδονία”;» Στο ερώτημα αυτό υπήρχαν δύο εναλλακτικές απαντήσεις: Ναι, Όχι.

Στην έρευνα (διήρκεσε δύο μήνες) έλαβαν μέρος, μέχρι σήμερα, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, χίλιοι  (1.000) αναγνώστες ή και απλοί επισκέπτες της Panhellenic Post. Τα αποτελέσματα, όπως ο κάθε ένας που ψηφίζει μπορεί αυτομάτως να δει, έχουν ως εξής:

ΟΧΙ (δηλαδή να μην ονομασθούν τα Σκόπια με ονομασία που να εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία) 918 ψήφοι, ποσοστό 92%.

ΝΑΙ (δηλαδή υπέρ της χρήσης του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια) 82 Ψήφοι, ποσοστό 8%.

Βέβαια το ποσοστό 92% δεν προέρχεται από σταθμισμένο δείγμα.  Αντιπροσωπεύει, όμως, βούληση Ελλήνων τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού! Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα δε με τον πίνακα analytics της Google, οι επισκέπτες της Ιστοσελίδας μας προέρχονται από 357 πόλεις, σε 61 χώρες του κόσμου, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, την Ωκεανία, ακόμη και από την Ασία…