Επίθεση στο Ιλινόις : Σκότωσε πέντε άτομα λίγο μετά την απόλυσή του

Σικάγο.- Πέντε άοπλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε αστυνομικοί καθώς και ένας εργαζόμενος τραυματίστηκαν την Παρασκευή όταν 45χρονος εξαπέλυσε ένοπλη επίθεση μέσα σε κτίριο αποθήκης βιομηχανικού συγκροτήματος στα δυτικά προάστια του Σικάγο, ανέφερε η αστυνομία.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 45χρονος Γκάρι Μάρτιν (φωτό κάτω), ο οποίος ήταν εργαζόμενος στο μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα της πόλης Ορόρα, περίπου 50χλμ δυτικά του Σικάγο, έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εργαζόταν επί 15χρόνια στην εταιρεία και απολύθηκε λίγο πριν ανοίξει πυρ, σύμφωνα με την Κρίστεν Ζίμαν, αρχηγό της αστυνομίας.

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί από μέσα ενημέρωσης η πληροφορία ότι γυναίκα που φερόταν να είναι η μητέρα του δράστη είχε δηλώσει ότι γιος της εργαζόταν επί 20 χρόνια στην εταιρεία και απολύθηκε δυο εβδομάδες πριν το μακελειό.

Η αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν ο δράστης είχε το όπλο μαζί του τη στιγμή της απόλυσης ή «πήγε να το πάρει» όταν απολύθηκε και ξαναγύρισε στην εταιρεία, ανοίγοντας πυρ.

«Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνουμε τον θάνατο πέντε ανθρώπων», είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Κρίστεν Ζίμαν.

Παράλληλα, είπε ότι οι πέντε αστυνομικοί και ο ένας εργαζόμενος που δέχθηκαν πυρά και τραυματίστηκαν, νοσηλεύονται και έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Εντός του κτιρίου βρέθηκαν πέντε άμαχοι νεκροί. Κανένα από τα θύματα δεν έχει ταυτοποιηθεί.