Σάββας Αναστασιάδης: οι αγρότες μας δοκιμάζονται σκληρά

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του «ΚΟΡΩΝΕΙΑ PALACE» στο Κολχικό, εκατοντάδες πολίτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, συνεταιριστές κ.α. έδωσαν το «παρών»

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Λαγκαδά κ. Γιάννης Μυρώνης, Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αρδευτών Ελλάδας κ. Βασίλης Κανάκας, ο Προέδρος της Καπνικής Ελλάδος , του καπνικού Συνεταιρισμού Λαγκαδά και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Καπνοπαραγωγών κ. Θεόδωρος Ιορδανίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Aγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Τσιχήτας, ο πρόεδρος των αιγοπροβατοτρόφων Επαρχίας Λαγκαδά κ. Στραζέμης Δημήτρης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής κ. Γιώργος Κεφαλάς, οι οποίοι υπογράμμισαν μεταξύ άλλων ότι η οικονομική κρίση έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην Αγροτική Ανάπτυξη και πως μόνο με ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο μπορούν να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επαναφέρουν τον Αγροτικό Τομέα ως παράγοντα επανασύστασης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της υπαίθρου.

Μερική άποψη της αιθούσης.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Αναστασιάδη , ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι « Με την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, με τα μέτρα υπερφορολόγησης, το κόστος παραγωγής και τις ασφαλιστικές εισφορές που έχει επιβάλλει, οι αγρότες μας δοκιμάζονται σκληρά, τους οδηγεί στην εξαθλίωση» και πρόσθεσε,

« Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συζητήσει σοβαρά την υιοθέτηση ενός μακρόχρονου σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα, όταν στις επόμενες εκλογές θα γίνει κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο πρόγραμμά της εστιάζει στον επιχειρηματία-αγρότη, αυτόν δηλαδή που παίρνει ρίσκο, εφαρμόζει καινοτόμες τεχνικές και επιδιώκει την ολοένα μικρότερη εξάρτησή του από το κράτος».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε την ανάγκη συνεργειών μεταξύ των παραγωγών αναφέροντας

χαρακτηριστικά ότι: «Μόνο μέσα από ομάδες παραγωγών θα εξασφαλιστεί η εξωστρέφεια και η επάρκεια σε μεγάλες ποσότητες ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων που απαιτούν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων του εξωτερικού».

Για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τη σημαντικότητά της ανέφερε:

«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους της κοινής μας ευρωπαϊκής πορείας. Μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική που τα τελευταία 60 χρόνια κατόρθωσε να διασφαλίσει τη διατροφική επάρκεια των ευρωπαίων πολιτών με υψηλής ποιότητας τρόφιμα και να εξασφαλίζει την οικονομική επιβίωση των αγροτών μας, αποτελώντας ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα »

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις για κρίσιμα ζητήματα και προβληματισμούς που έθεσαν επιχειρηματίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.