Κάηκαν αυτοκίνητα, ένας τραυματίας από έκρηξη σε σε πάρκινγκ στη Γλυφάδα

Αθήνα.- Ισχυρή έκρηξη με έναν τραυματία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο πάρκινγκ, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128, στη Γλυφάδα. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο οδηγός του αυτοκίνητου, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Αποτέλεσμα της έκρηξη ήταν να ξεσπάσει φωτιά που επεκτάθηκε σε τέσσερα οχήματα τα οποία κάηκαν ολοσχερώς.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά. Αυτή την ώρα είναι κλειστή η λεωφόρος Βουλιαγμένης και στα δύο ρεύματα.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς εξετάζεται το αν επρόκειτο για ηθελημένη ενέργεια ή ατύχημα.

Νεώτερα

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ασκληπιείο Βούλας και φέρει ανοιχτό τραύμα στο πόδι. Θα υποβληθεί σε επέμβαση οστεοσύνθεσης, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η ζωή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η έκρηξη προκλήθηκε τη στιγμή που ένας οδηγός μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπροστά τη μηχανή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα που εξερράγη ήταν πολυτελές και ανήκει σε αλλοδαπό επιχειρηματία, αραβικής καταγωγής με διαβατήριο Αυστραλίας που σχετίζεται με ανθρώπους της νύχτας.

Ακολούθησε πανικός,
Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που «σείστηκε ο τόπος», ενώ ενδεικτικό της σφοδρότητας είναι το γεγονός ότι τα συντρίμμια του οχήματος έχουν εκτοξευθεί σε απόσταση 150 μέτρων, στο αντίθετο ρεύμα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας και σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν συνδεδεμένος με τη μίζα.

Πηγή: enikos.gr/skai.gr