Με πράσινα «δώρα» πέρασε αέρα ο ΠΑΟΚ – Οι άλλοι αγώνες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-2

Προδομένος από τα λάθη του και αφημένος στην… τύχη του ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, που καλπάζει για αήττητο πρωτάθλημα. Μεγάλη η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, πάλεψαν οι πράσινοι για να ξανά μπουν στο ματς στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά στάθηκαν και τυχεροί που δεν δέχτηκαν περισσότερα γκολ στην κόντρα. Μαουρίσιο και Ζαμπά τα γκολ του δικεφάλου, αποβλήθηκε ο Βραζιλιάνος για χτύπημα στον Κολοβέτσιο στο 71′. Ξέσπασμα του κόσμου στο ΟΑΚΑ εναντίον του Αλαφούζου, χειροκρότημα στην ομάδα, αλλά… Γολγοθάς η πέμπτη θέση, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι πια στο -6 απ’ τον Άρη.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Γιώργος Δώνης επέστρεψε στην τριάδα στην άμυνα, βάζοντας του Μαυρομμάτη, Κολοβέτσιο και Πούγγουρα, με τον Ινσούα αριστερά και τον Γιόχανσον δεξιά να γυρίζουν και να παίζουν από την αρχή. Κάτσε και Κουρμπέλης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης στα άκρα, αλλά με πολλές «μεταφορές» στον άξονα και ο Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Απ’ την άλλη μεριά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε το 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν στα γκολπόστ, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Σάκχοφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ, Ζαμπά και Λημνιός στα άκρα και ο Άκπομ μπροστά.

Γκολ με το «καλημέρα» για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του αγώνα. Μόλις στο 1ο λεπτό κέρδισε κόρνερ και δευτερόλεπτα αργότερα, από την εκτέλεση του Βιεϊρίνια, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Μαουρίσιο ήρθε στο δεύτερο δοκάρι για να τη στείλει στην ανυπεράσπιστη εστία του Διούδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για φάουλ, αλλά φαίνεται πως ο Κολοβέτσιος είναι αυτός που στην… αναμπουμπούλα πέφτει πάνω του.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε αυτό που ήθελε πιο νωρίς απ’ ότι και ο ίδιος περίμενε. Να σημειώσει πρώτος γκολ και να φέρει το παιχνίδι σε ένα δικό του τέμπο, που θα του επέτρεπε να το κοντρολάρει όπως εκείνος ήθελε. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν πήρε ρίσκα, άφησε όσο χρειάστηκε χώρο στον Παναθηναϊκό, που για τριάντα λεπτά, επηρεασμένος και απ’ το σοκ του γρήγορου γκολ, έμοιαζε να μην έχει συγκέντρωση και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά.

Απείλησε στο φινάλε του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός

Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να χτυπήσε στο τρανζίσιον παιχνίδι, να βρει τους χώρους σε ανοιχτό γήπεδο για να απειλήσει και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία με τον Μαουρίσιο που σούταρε από το πέναλτι πάνω στον Μαυρομμάτη και μία με τον Άκπομ στο 35′, όταν ο Άγγλος κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά την έστειλε ψηλά.

Στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου οι πράσινοι έγιναν περισσότερο απειλητικοί, γύρισαν καλύτερα την μπάλα, οι Κάτσε και Κουρμπέλης κατάφεραν να κερδίσουν πολλές μονομαχίες απέναντι στους Μαουρίσιο και Σάκχοφ και θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Στην πρώτη ο Μακέντα νικήθηκε από τον Πασχαλάκη και δευτερόλεπτα μετά, από σέντρα του Κάτσε, ο Μαυρομμάτης μόνος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Ξεκίνημα «καρμπόν« και δεύτερο γκολ ο ΠΑΟΚ

Σαν από καρμπόν ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει γκολ μόλις στην πρώτη του κατεβασιά και ενώ δεν είχαν συμπληρωθεί δύο λεπτά αγώνα. Χρειάστηκαν δύο ατομικά λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού, με τον Ινσούα να χαρίζει την μπάλα έξω από την περιοχή με παράλληλη κεφαλιά, τον Λημνιό να περνάει εύκολη κάθετη πάσα στον Μάτος, που μπήκε μόνος του από τα δεξιά. Στη σέντρα του ακολούθησε νέο λάθος, αυτή τη φορά απ’ τον Κουρμπέλη, ο οποίος… έστρωσε την μπάλα στον Ζαμπά, που με πλασέ έκανε το 2-0.

Ένα γκολ που έφερε ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση στον ήδη πληγωμένο Παναθηναϊκό. Η αλλαγή του Δώνη σε πρόσωπο (Εμμανουηλίδης αντί Χατζηγιοβάνη) και σχήμα (5-3-2) ουσιαστικά δεν… πρόλαβε να λειτουργήσει, αφού το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ουσιαστικά «έσβησε» το ματς. Ο Παναθηναϊκός είχε καλή ευκαιρία στο 64′ με τον Πούγγουρα να επιστρέψει, με τον ΠΑΟΚ να είναι… φωτιά στις αντεπιθέσεις και να φλερτάρει με τρίτο γκολ.

Ο Ζαμπά στο 71′ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα πάνω στον Κολοβέτσιο, όταν πήγε πολύ σκληρά και απρόσεκτα πάνω στην μπάλα, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί στο τελευταίο εικοσάλεπτο να βρει ένα γκολ και να επιστρέψει στο ματς. Είχε τις στιγμές του, με κορυφαία ένα σουτ του Μπουζούκη που έδιωξε ο Πασχαλάκης, είχε και ο ΠΑΟΚ μια ανεπανάληπτο ευκαιρία για τρίτο γκολ σε κόντρα επίθεση, με τον Ενρίκε σε κενή εστία να αστοχεί και το ματς ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να επιβεβαιώνει την ανωτερότητά του και να καλπάζει αήττητος για τον τίτλο.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον έναν… Γολγοθά μπροστά του, αφού είναι στο -6 από τον πέμπτο της βαθμολογίας Άρη κι ενώ έρχονται δύο ακόμα ντέρμπι, με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάρης, Πούγγουρας (69′ Άλτμαν), Κάτσε (69′ Δώνης), Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (46′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82′ Ενρίκε), Μαουρίτσιο, Σάκχοφ (77′ Γιαννούλης), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (70′ Ολιβέιρα), Λημνιός, Άκπομ

Λεβαδειακός – Λαμία 1-1

Λεβαδειακός και Λαμία έφεραν ισοπαλία 1-1 σε παιχνίδια που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Βοιωτοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, με τον Αντιλέχου στο 38’ για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι μόλις πέντε λεπτά αργότερα (43΄) με τον Πίτι.

Με αυτά τα αποτελέσματα ο Λεβαδειακός έφτασε τους 20 βαθμούς και βρίσκεται στην 14η θέση, ενώ οι Λαμιώτες έχουν πλέον και είναι 9οι.

 

Ξέσπασε ο Αστέρας Τρίπολης (3-0)

Αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 4’ λόγω της αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου, ο Αστέρας «σάρωσε» τον Παναιτωλικό στην Τρίπολη με 3-0 (23η αγωνιστική).Στους 25 βαθμούς η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μετά την 7η νίκη της, απομακρύνθηκε αρκετά από τις επικίνδυνες θέσεις.

Αντιθέτως ο κακός Παναιτωλικός γνώρισε 9η ήττα, παρέμεινε στους 30 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει η έστω να φτάσει τον Παναθηναϊκό που έχει έναν περισσότερο. Το ματς ξεκίνησε… στραβά για τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 4’ έμειναν με παίκτη λιγότερο. Ο Πασαλίδης έκανε το λάθος, έδωσε την μπάλα στον Μοράρ και ο Τριανταφυλλόπουλος τράβηξε τον Ρουμάνο έξω από την περιοχή, ώστε να μην βγει τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο. Ετσι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Κομίνη.

Στο «ρελαντί» ο Ατρόμητος, νίκησε με 3-0 τον Πανιώνιο

Υπόθεση ενός ημιχρόνου ήταν για τον Ατρόμητο το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Πανιώνιο, στο Περιστέρι. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι προηγήθηκε 2-0 των κουρασμένων από την υπερπροσπάθεια της Τούμπας (για το Κύπελλο) «κυανέρυθρων», στο πλαίσιο της 23ης ημέρας, για να φτάσει με άνεση στο τελικό 3-0 (18΄ πεν. Κουλούρης, 25΄ αυτ. Μπανανά, 53΄ Ενσικουλού) και να πιάσει στην τρίτη θέση την ΑΕΚ.

Οι Περιστεριώτες άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό με πέναλτι του Κουλούρη, που καταλογίστηκε σε μαρκάρισμα του Μαξίμοβιτς στον ίδιο τον διεθνή επιθετικό, ενώ διπλασίασαν στο 25΄ με αυτογκόλ του Μπανανά, όταν σε γύρισμα του Ενσικουλού από δεξιά ο στόπερ του Πανιωνίου προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μανοΐλοβιτς.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 52΄ ένα σουτ του Ντουρμισάι μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Θεοδωράκη, αλλά το 3-0, που είχε την «υπογραφή» του Ενσικουλού στο 53ο λεπτό ύστερα από έξοχη ατομική προσπάθεια, έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν για να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι. Στα… χάιλαϊτς της αναμέτρησης η απίστευτη ευκαιρία που έχασε ο Μπανανά στο 89΄, όταν σε άδεια εστία και από το ένα μέτρο πέταξε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Ατρόμητου!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ενσικουλού – Μαξίμοβιτς, Μπουμάλ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης Χατζηισαΐας, Κατράνης, Ούμπιντες (84΄ Κορτ), Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς, Μανούσος (73΄ Κωτσόπουλος), Κουλούρης, Ενσικουλού (73΄ Μπρούνο).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Σταυρόπουλος (87΄ Οικονομίδης), Ντομίνγκες, Μπανανά, Κότσιτς, Μαξίμοβιτς, Μανιάτης (62΄ Άρτσε), Παπαγεωργίου, Σπιριντόνοβιτς (74΄ Καμαρά), Ντουρμισάι, Μπουμάλ.

 

Φωτογραφία πρώτης σελίδας, Λεβαδειακός και Λαμία έφεραν ισοπαλία 1-1