Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη κάλπη – μήνυμα προς τον Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στον Βόλο.

«Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία. Τους έπνιξε στους φόρους για να προωθήσει τα δικά του κομματικά ρουσφέτια», ανέφερε στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης, ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε:

«Πρόκειται για μια  προβληματική συμφωνία. Ας πάει στη Μακεδονία να περιοδεύσει ο κ. Τσίπρας. Συνεχίζει και σήμερα τη μαύρη προπαγάνδα, ότι η ΝΔ είναι ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών, ότι ταυτιζόμαστε με ακραίους Ευρώπης, όπως ο Ορμπάν. Να ακούει προσεκτικά όσα λέω δημόσια. Πήγα στο Φόρουμ των Δελφών και είπα ότι η ΝΔ θα στείλει επιστολή για αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Ορμπάν στο ΕΛΚ»

«Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη πως εγώ διεκδικώ μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα για να τα δώσω στους πλουτοκράτες. Μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν λιγότεροι φόροι και μικρότερες εισφορές αλλά και κοινωνική πολιτική για τους πιο αδύναμους», είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα φτάσει στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να καλύψει 800 χιλιάδες συμπολίτες μας.

«Θα δώσουμε 2.000 ευρώ στην οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα. Επί Νέας Δημοκρατίας κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, είτε δημοσίου, είτε ιδιωτικού», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν οι εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, για να «τελειώσει αυτή η περιπέτεια». «Αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να στηθεί η κάλπη τον Οκτώβριο, οι ευρωεκλογές θα είναι η ευκαιρία για τους πολίτες να στείλουν μήνυμα, ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή».

Ο ίδιος είπε ότι δεν θα αναλωθεί να λέει ποσό κακός ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο τι θα κάνει η ΝΔ. «Το καθεστώς αυτό δεν θα φύγει εύκολα, θα συνεχίσει με κρεσέντο σκανδαλολογίας και λάσπης, θα απαντάμε στην Βουλή και θα μιλάμε θετικά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.