Η ομογένεια στήριξε το Φέστιβαλ και η Πολιτεία το χρηματοδοτεί

Σίδνεϋ.- Η πολιτειακή κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι θα επιχορηγήσει με 400.000 δολάρια το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ κατά την προσεχή τετραετία.
Ο υπουργός Πολυπολιτισμού της πολιτείας Ray Williams δήλωσε ενθουσιασμός που μπορεί να ενισχύσει το Φεστιβάλ, το οποίο, όπως είπε, συγκεντρώνει 200. 000 κόσμο κάθε χρόνο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Χάρης Δανάλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιδότηση που δόθηκε στο Φεστιβάλ το οποίο οργανώνεται από τον οργανισμό του.
Το Ελληνικό Φεστιβάλ διοργανώνεται εδώ και 37 χρόνια και το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το διήμερο γλέντι του στο Tumbalong Park στο Darling Harbour που σημείωσε μεγάλη επιτυχία με αποκορύφωμα τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη.

«Η καθιέρωση του Φεστιβάλ και η ευρεία αποδοχή του από την γενικότερη κοινωνία σηματοδοτεί την πολυπολιτισμική ποικιλομορφία της Αυστραλίας. Στην 37η χρονιά μας παρουσιάζουμε ένα εξαιρετικό μείγμα εκδηλώσεων με ταλέντα από την Ομογένεια και την Ελλάδα, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που θέλει τα Φεστιβάλ να φέρνουν την σφραγίδα της υψηλής ποιότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετιστήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της Κοινότητας, Χάρης Δανάλης.

«Το Φεστιβάλ προσφέρει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως προέλευσης, να έρθει και να απολαύσει τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού και επίσης καταδεικνύει την συνεισφορά της ελληνοαυστραλιανής παροικίας υπέρ της ευημερίας της Αυστραλίας σε κάθε τομέα» τόνισε από την μεριά της η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και αντιπρόεδρος της Κοινότητας, Ουρανία Καρτέρη.

Μετά το διήμερο γλέντι ακολουθήσουν πάνω από 20 φεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα καλύπτουν μουσικά δρώμενα (Καζαντζίδης και Μαρινέλλα, Απόστολος Καλδάρας, Σταύρος Κουγιουμτζής), θεατρικές παραστάσεις («Τρωάδες»), ομιλίες παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις και πολλά άλλα.

Το αποκορύφωμα του Φεστιβάλ θα είναι η συναυλία με τραγούδια της «Ρωμιοσύνης» των μέγιστων δημιουργών Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Ρίτσου. Θα δοθεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου στο Recital Hall του Σύδνεϋ με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μπάση.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπάρχει στην ιστοσελίδα www.greekfestivalofsydney.cpm.au

Neoskosmos.com

Λεζάντα Φωτογραφίας: To διήμερο γλέντι του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ με τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η φωτογραφία είναι του ελληνικού προγράμματος της ραδιοφωνίας SBS που μετέδωσε ζωντανά μέρος του προγράμματός της Κυριακής από τον χώρο του Φεστιβάλ