«Πρώτος παγκόσμιος εορτασμός των Ηρώων της Εθνικής Επανάστασης καταγόμενους εκ Θεσσαλίας»

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης προσκαλεί όλες τις Θεσσαλικές οργανώσεις ανά τον κόσμο να εορτάσουν και να τιμήσουν όλους τους εθνικούς ήρωες της επανάστασης καταγόμενους από Θεσσαλία. Το κοινό γεγονός θα λάβει χώρα την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, ημέρα που τιμάται ο εορτασμός της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Την ημέρα αυτήν οι Θεσσαλοί του κόσμου θα τιμήσουν όλους τους Θεσσαλούς ήρωες του 21, όπως μεταξύ άλλων τους: Γεώργιο Καραϊσκάκη (σπουδαίο στρατιωτικό ηγέτη, που γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι Μουζακίου Καρδίτσας) και Ρήγα Βελεστινλή ή Φεραίο (Πρόδρομο της ελληνικής επανάστασης καταγόμενο από το Βελεστίνο της Μαγνησίας).

Πολλοί Θεσσαλικοί Σύλλογοι ανά τον κόσμο (Αυστραλία, Καναδά, Ευρώπη, Ελλάδα) φέρουν τα ονόματα των δυο ηρώων. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών θέλοντας να τιμήσει όλους τους ήρωες καταγόμενους από Θεσσαλία, ξεκινά μια συστηματική έρευνα με καταχώρηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών www.asklipios.online.

Προβλέπεται μάλιστα στις 25 Μαρτίου 2021, δηλαδή στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, να γίνει μια πανηγυρική εκδήλωση. Δε ξεχνάμε επίσης και τους ήρωες των υπολοίπων περιοχών της Ελλάδος, γιατί όλοι μαζί κατάφεραν να συμβάλλουν στην απελευθέρωση της Ελλάδας πατρίδας μας.