Διαφωνεί η ΚΕΔΕ με τις προεκλογικές προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους

Αθήνα.- Την ξεκάθαρη διαφωνία της με τις προεκλογικές προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους, όπως αυτές προωθούνται με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών εξέφρασε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε).

Κι ενώ θεωρητικά οι δήμοι ήταν οι πλέον ευνοημένοι από την άρση αναστολής προεκλογικών προσλήψεων, η οποία απελευθερώνει χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων , μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης χαρακτήρισε σοφή την προηγούμενη διάταξη για αναστολή προσλήψεων εκφράζοντας τον φόβο ότι τέτοιου είδους προσλήψεις μπορεί να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.

Η απρόσμενη τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ προκάλεσε την έκπληξη των παρισταμένων σε τέτοιο βαθμό που παρενέβη μέχρι και ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης: “Δηλαδή η ΚΕΔΕ δεν θέλει τις προσλήψεις; Είναι υπέρ της αναστολής προσλήψεων και κατά της αύξησης κατά 400 του αριθμού των συμβασιούχων;” ρώτησε. “Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη στιγμή δεν χρειάζεται.

Δεν πρέπει να γίνονται προσλήψεις στην προεκλογική περίοδο” επανέλαβε ο κ. Καραγιάννης ξεκαθαρίζοντας ότι εκφράζει και την άποψη της ΚΕΔΕ και την προσωπική του άποψη. Έπειτα από ερώτηση του κ. Χαρίτση ο κ. Καραγιάννης διευκρίνισε ότι εξαιρεί μόνο τις προσλήψεις στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ η οποία διεξάγεται από το ΑΣΕΠ.

Πηγή: Real.gr