ΓΝΩΜΗ: Επτά χρόνια με την Panhellenic Post

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από την 12 Φεβρουαρίου 2012 που ξεκινήσαμε την μοναχική μας πορεία με την Panhellenic Post. Μοναχική πορεία, γιατί λίγους μόλις μήνες μετά την  12η Φεβρουαρίου 2012 διαπιστώσαμε δυσάρεστα ότι θα συνεχίζαμε πλέον μόνοι το ταξίδι προς τη δική μας Ιθάκη.

Όμοια φτωχική με την Καβαφική και η δική μας Ιθάκη, πλούσια, όμως, σε γνώση, σε συναισθήματα και σε εμπειρίες. Κυρίως, ανεκτίμητη στην ηθική αναγνώριση της προσπάθειας, από τον εκτός Ελλάδος Ελληνισμό. Τον κάθε έναν απλό ομογενή.

Επτά χρόνια που καταγράφτηκαν σε  42.863 αναρτήσεις,  σε 12.713 σχόλια αναγνωστών, με σταθερό αναγνωστικό κοινό, που μας διαβάζει με απευθείας σύνδεση σε ποσοστό 68,46% , ενώ ένα ποσοστό 21,54 μας βρίσκει με αναζήτηση και μόλις το 1%  των αναγνωστών μας ανακαλύπτει τυχαία, ψάχνοντας στο διαδίκτυο.

Με αναγνώστες από 357 διαφορετικές πόλεις στον κόσμο! Στις πέντε Ηπείρους! Οι είκοσι πρώτες χώρες, με σειρά πλήθους αναγνωστών, είναι οι εξής: Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Γερμανία, Αγγλία, Αυστραλία, Κύπρος, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Καναδάς. Ιταλία, Ελβετία, Βραζιλία, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία, Χιλή, Δανία, Ην. Αραβικά Εμιράτα. Ακολουθούν 31 ακόμη χώρες, ανάμεσά τους Αυστρία, Βουλγαρία, Κίνα, Αργεντινή, Ιαπωνία κλπ.

Οι 357 πόλεις, είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την υδρόγειο. Ανάμεσά τους και μεγαλουπόλεις όπως Νέα Υόρκη, Σικάγο, Σίδνεϋ, Μελβούρνη, Χογκ-Κογκ, Μόσχα, Λονδίνο, Παρίσι, Αθήνα κλπ.

Εμείς, σε όλους αυτούς, σε όλους εσάς,  που μας τιμάτε  με το ενδιαφέρον σας, σας στέλνουμε το βαθύ σεβασμό και την ανιδιοτελή αγάπη μας. Μαζί και τη διαβεβαίωση πως όσο αντέχουμε, θα είμαστε εδώ, στις επάλξεις της Ομογένειας.  Αγωνιστικοί, αλλά ευπρεπείς.  Δυναμικοί, αλλά δημοκρατικοί. Κριτικοί, αλλά με προτάσεις. Διεκδικητικοί για λογαριασμό των εκτός Ελλάδος Ελλήνων και Φιλελλήνων.

Και όπως γράφει ο Κωνσταντινουπολίτης την καταγωγή, αλλά γεννημένος εις την Αλεξάνδρεια, ποιητής Κ.Π.Καβάφης:

Ἀλλὰ μὴ βιάζῃς τὸ ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλὰ νὰ διαρκέσει.
Καὶ γέρος πιὰ ν᾿ ἀράξῃς στὸ νησί,
πλούσιος μὲ ὅσα κέρδισες στὸν δρόμο,
μὴ προσδοκώντας πλούτη νὰ σὲ δώσῃ ἡ Ἰθάκη.

Ἡ Ἰθάκη σ᾿ ἔδωσε τ᾿ ὡραῖο ταξίδι.
Χωρὶς αὐτὴν δὲν θἄβγαινες στὸν δρόμο.
Ἄλλα δὲν ἔχει νὰ σὲ δώσει πιά.

Κι ἂν πτωχικὴ τὴν βρῇς, ἡ Ἰθάκη δὲν σὲ γέλασε.
Ἔτσι σοφὸς ποὺ ἔγινες, μὲ τόση πείρα,
ἤδη θὰ τὸ κατάλαβες ᾑ Ἰθάκες τί σημαίνουν.