Ρουσόπουλος- Τζανακόπουλος εφ όλης της ύλης

Την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν το 2019 και ότι στις εθνικές εκλογές θα πετύχει την αυτοδυναμία, εξέφρασε ο πρώην υπουργός της ΝΔ και υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, Θεόδωρος Ρουσόπουλος στην τηλεοπτική αντιπαράθεσή του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στην εκπομπή «Η επόμενη Μέρα» στην ΕΡΤ, με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Σε μία έντονη συζήτηση ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι η οικονομία επιβραδύνθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση συνομιλεί με την τρόικα, κάτι που σηματοδοτεί ότι δεν έχουμε βγει ουσιαστικά από τα μνημόνια. “Μετά από 4 χρόνια φτάσαμε να είμαστε εκεί που ήμασταν όταν έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

Στο θέμα των προσλήψεων, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι στην υγεία και στην παιδεία η ΝΔ θα δώσει προτεραιότητα. Σημείωσε δε ότι την χώρα δεν θα την σώσει η πολιτική των επιδομάτων, γι αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής του θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές. Στόχος είπε, είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, η δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα μειωθεί ο κατώτερος μισθός.

Για τα εκλογικά αποτελέσματα ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα της βέβαιης νίκης της ΝΔ σε όλες τις κάλπες, το εύρος της οποίας θα φανεί στις εκλογές. Πρόσθεσε ότι στις εθνικές εκλογές θα υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ.

Τζανακόπουλος: «Άγχος κιτρινισμού» στη ΝΔ

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ελληνική οικονομία από το 2008, έως το 2015 είχε μείωση του ΑΕΠ κατά 30%.

«Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη στασιμότητα μετά την πλήρη κατάρρευση όλων των δεικτών το 2014 να βρίσκεται στο 18%. Το πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε τη χώρα την δεκαετία του 1990 και έως το 2015, την κατέστρεψε. Η ΝΔ έχει πει ότι θέλει να επαναφέρει τον κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις αντί του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε μία αποχώρηση που ισχύει σήμερα. Την ίδια στιγμή λέει πως θέλει να ενισχύσει την εκπαίδευση και την υγεία που διαλύθηκαν όταν ίσχυε ο κανόνας του ένα προς πέντε και αυτή που κατάφερε να ξαναστήσει το σύστημα της υγείας στα πόδια του ήταν αυτή η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το θέμα των κόκκινων δανείων και την ρύθμιση των 120 δόσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «για την ελληνική κυβέρνηση η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας»

Διευκρίνισε επίσης, ότι οι συζητήσεις αυτές δεν διεξάγονται στο πλαίσιο της «μεταμνημονιακής περιόδου», αλλά «οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τις τράπεζες σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης συζητείται με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ ).

Συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξέφρασε την βεβαιότητά του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.