Παμμακεδονική: «Ανεπιθύμητος» και στη Ν. Αυστραλία ο Κουϊκ

Την δυσαρέσκεια τους για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών στην Αδελαΐδα εξέφρασαν με επίσημη γραπτή επιστολή τα μέλη του ΔΣ της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Νότιας Αυστραλίας την περασμένη Τρίτη 12 Μαρτίου, την οποία κοινοποίησαν στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στης Αδελαΐδα, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Νοτίου Αυστραλίας, στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας και σε όλα τα ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Τέρενς Κουϊκ αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, αναμένεται να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αδελαΐδα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον Προεδρικό Επίτροπο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου.
Επίσης στην Αδελαΐδα θα βρίσκεται για τον εορτασμό της 25ης και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη καθώς και η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου κ. Μάρθα Μαυρομάτη.
«Στην από Τρίτη, 5η Μαρτίου, 2019 συνεδρίαση του διοικητικού μας συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να διαμαρτυρηθούμε έντονα κατά της επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Τέρενς Κουίκ. Ο κ. Κουίκ είναι ανεπιθύμητος στην Πολιτεία μας αφού, ενώ εκλέχτηκε με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το οποίο είχε ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρόδωσε το κόμμα του, πρόδωσε τους ψηφοφόρους του και τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, προκειμένου, από ότι είναι πλέον πασιφανές, να εξασφαλίσει τη θέση του υφυπουργού που του προσέφερε η νυν κυβέρνηση, η οποία «χρειαζόταν τα νούμερα» για να «περάσει» την εν λόγω «συμφωνία», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Παμμακεδονικής,

«Ο κ. Κουίκ μηδένισε την αξιοπρέπειά του, πρόδωσε την Μακεδονία μας, και βοήθησε την νυν κυβέρνηση να πουλήσουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων, δίχως την εντολή του εκλογικού σώματος, δίχως την λαϊκή ετυμηγορία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προδοσία κατά της πατρίδας μας».
Ο Έλληνας Υφυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε την Αδελαΐδα για πρώτη φορά τον Μάιο του 2017, σχεδιάζει να παραστεί την επόμενη Κυριακή στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή και το Προξενείο για την 25η Μαρτίου, μαζί με τον κ. Φωτίου ενώ το προηγούμενο βράδυ του Σαββάτου 23 Μαρτίου, θα παραβρεθούν και σε δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν τους, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΑ. Οι δύο εκπρόσωποι της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας θα δώσουνν το παρόν και στις επετειακές σχολικές εκδηλώσεις της ΕΟΚΝΑ το απόγευμα της Κυριακής 24ης Μαρτίου.
«Σεβόμαστε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαφορά απόψεων» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Νότια Αυστραλία, κ. Γεώργιος Ψιάχας όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την επιστολή.

Ο Νέος Κόσμος επικοινώνησε και με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ.κ. Νίκανδρο καθώς και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας, κ. Βασίλειο Γκόνη, οι οποίοι για μια ακόμα φορά αποφάσισαν να τηρήσουν σιγή ιχθύος και δεν έκαναν κανένα σχόλιο αναφορικά με τα αιτήματα που έθεσαν και την δυσαρέσκεια που εξέφρασαν τα μέλη του ΔΣ της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Νότιας Αυστραλίας.

πηγή: neoskosmos.com