Η χειροβομβίδα είχε σκάσει στον περίβολο του Ρωσικού Προξενείου!

Αθήνα.- Η χειροβομβίδα, που έριξαν άγνωστοι οι οποίοι έφθασαν στο προξενείο με μία μηχανή μεγάλου κυβισμού, εξερράγη την νύχτα, όπως περιγράφουν περίοικοι, που έντρομοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κουβούκλιο του σκοπού, ο οποίος ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν μέσα σε αυτό.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, πυροτεχνουργοί της οποίας ερευνούν την περιοχή για να βρουν στοιχεία, ενώ εξετάζονται και βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

“Παιδιά, μην το ψάχνετε. Η έκρηξη έγινε”, είπε ο μάρτυρας για την έκρηξη στο ρωσικό προξενείο και πρόσθεσε ότι το περιστατικό συνέβη μεταξύ 3:30 με 3:45 τα ξημερώματα.

“Σηκωθήκαμε από το κρεβάτι από τον εκκωφαντικό θόρυβο” ανέφερε ο μάρτυρας σημειώνοντας ότι παρότι κοίταξε από την μπαλκονόπορτα του προς τα έξω, δεν είδε κάτι ύποπτο.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ύποπτο αντικείμενο που τελικά αποδείχτηκε πως ήταν χειροβομβίδα, εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο του Ρωσικού Προξενείου, επί της οδού Τζαβέλα 5, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, ενώ εντοπίστηκε και μία μοτοσικλέτα τύπου «εντούρο», που πιθανότατα σχετίζεται με το συμβάν. Η χειροβομβίδα ευτυχώς δεν εξερράγη.