Μέρες αγωνίας για τον Ντόναλντ Τραμπ – Ο Μάλερ υπέβαλε την έκθεσή του

Ουάσινγκτον.- Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ υπέβαλε την πολυαναμενόμη έκθεσή του, που περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της έρευνάς του, στον υπουργό δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Λίγο νωρίτερα η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να αναμένει ότι θα της γνωστοποιηθεί ότι η έκθεση υποβλήθηκε στον Μπαρ, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Μάλερ ερευνούσε την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 και αν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ

Η έκθεση δεν θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα. Επαφίεται στον Μπαρ να αποκαλύψει πόσα και ποια στοιχεία θα αποκαλύψει. Δεν είναι επομένως γνωστό αν ο Μάλερ βρήκε κάποια ενοχοποιητικά στοιχεία για στελέχη του επιτελείου του Τραμπ, πέραν από αυτά που έχουν ήδη γίνει γνωστά και για τα οποία έχουν ασκηθεί διώξεις.

Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο ο Μπαρ ανέφερε ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε, ότι μελετά την έκθεση και ότι θα συμβουλευτεί τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον Μάλερ για να καθορίσουν ποιες πληροφορίες μπορούν να δοθούν στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι εξελίξεις για την προεδρία Τραμπ

Από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, όπως προαναφέραμε, εξαρτώνται οι επόμενες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν σχετικά με την έκθεση που του υπέβαλε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι δικηγόροι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι και Τζέι Σέκουλοου, δηλώνοντας «ικανοποιημένοι» με την υποβολή της έκθεσης του Μάλερ, τόνισαν επίσης ότι ο Μπαρ είναι αυτός που «θα καθορίσει τα κατάλληλα επόμενα βήματα».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαιώσε ότι η προεδρία δεν έλαβε αντίγραφο της έκθεσης, ούτε έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενό της. Ο Λευκός Οίκος επιθυμεί «η διαδικασία να ακολουθήσει την πορεία της», συμπλήρωσε, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Φωτογραφίες: Reuters