Η Εθνική Ελλάδος πήρε το Χ (2-2) από τη Βοσνία.

Έδειξε αντοχή και ψυχραιμία η Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου στη Ζένιτσα όπου αντιμετώπισε τη Βοσνία σε αγάνα για το Ευρωπαίκό πρωτάθλημα. Και της χρειάστηκαν και τα δύο αυτά προσόντα, γιατί από πολύ νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκόρ και, μα΄λιστα, στο ημίχρονο έχανε με 2-0.

Το 1-0 ήρθε στο 10’ μετά από «κομπίνα» σε κόρνερ ο η ελληνική άμυνα επέτρεψε στο Βίστσα να σουτάρει δύο φορές μέσα από την περιοχή για σκοράρει τελικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα (15’) έγινε και το 2-0, όταν ο Πιάνιτς με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από 25 μέτρα εξέθεσε και πάλι την αμυντική μας λειτουργία. Τείχος δεν υπήρχε, ο Βλαχοδήμος έμεινε… άγαλμα και έτσι οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Η ΕθνικήΕλλάδος είχε μία μόνο καλή στιγμή με τον Φορτούνη στο 22’ το σουτ του οποίου (μετά την πάσα του Μπακάκη), έφυγε άουτ.

Στο β΄Ημίχρονο η Εθνική μας που άλλαξε σύστημα επιστρέφοντας στο κλασικό 4-4-2 πίεσε τη Βοσνία και στο 64’ ήρθε η μείωση του σκορ. Ο  Φορτούνης, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σούνγιτς για να εκτελέσει ο ίδιος την εσχάτη των ποινών και να μειώσει σε 2-1.

Ο Πιάνιτς “κλάδεψε” τον Ζέκα και του κόστισε την κόκκινη κάρτα. Η Εθνική μας, που πλέον υπερτερούσε και αριθμητικά, δημιούργησε με τον Κολοβόμε μεγάλη ευκαιρία στο 76’ και τελικά πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 85’, με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζέκα!

ΒΟΣΝΙΑ (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Τσίμιροτ (93’ Κρούνιτς), Βίστσα, Τζέκο (90’ Γκόγιακ), Ντούλιεβιτς (80’ Μιλόσεβιτς).
ΕΛΛΑΔΑ (Αγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης, Ζέκα (67’ Κολοβός), Μπουχαλάκης (46’ Μασούρας), Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης.

Φωτογραφία AP Photo/Darko Bandic