Μητσοτάκης: θα είναι η πρώτη φορά, μετά από 4 χρόνια, που η κοινωνία θα μιλήσει με τη δική της φωνή

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «στις 26 Μαΐου, θα είναι η πρώτη φορά, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, που η κοινωνία θα μιλήσει με τη δική της φωνή. Οι πολίτες θα απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλα όσα τους έφερε: τα ατελείωτα ψέματα, τους αβάσταχτους φόρους, τον ευτελισμό της δημόσιας ζωής και την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Το βράδυ τις 26ης Μαΐου το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που δεν θα υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα πολίτη ότι στην χώρα μας συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», διέμηνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτιή Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «στις 26 Μαΐου, θα είναι η πρώτη φορά, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, που η κοινωνία θα μιλήσει με τη δική της φωνή. Οι πολίτες θα απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλα όσα τους έφερε: τα ατελείωτα ψέματα, τους αβάσταχτους φόρους, τον ευτελισμό της δημόσιας ζωής και την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο. «Θέλουμε η Ελλάδα να είναι με την ευρωπαϊκή πλειοψηφία, συνδιαμορφωτής των ευρωπαϊκών εξελίξεων; Ή να συνταχθεί με μια μειοψηφία που δεν θα έχει λόγο και ρόλο στη νέα Ευρώπη;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.

«Ο μόνος τρόπος να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψήφος στη ΝΔ», είπε και πρόσθεσε: «Κάποιοι νομίζουν ότι θα κλονίσουν τη συνοχή μας με γραφικά μορφώματα που εκφράζουν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες. Ματαιοπονούν όσοι κάνουν σχέδια στα υπόγεια του Μαξίμου. Υπάρχει μια βουβή οργή στην κοινωνία που θα εκφραστεί εκκωφαντικά το βράδυ των εκλογών».

Την ίδια ώρα, κάλεσε τους πολίτες να μην απέχουν από την κάλπη και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

«Στις 26 Μαΐου δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή από την κάλπη, για χαλαρή ψήφο ή για χαμένη ψήφο σε πολιτικά πυροτεχνήματα της συγκυρίας», είπε και πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε όμως και σε οπαδούς άλλων κομμάτων: Και στους πολίτες που πίστεψαν στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και προδόθηκαν. Ο λαϊκισμός πρέπει να βρει κοινή και ριζική απάντηση. Τώρα. Και η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις».

«Οι στόχοι μας είναι σαφείς. Ευρεία νίκη στις ευρωκλογές, Kαμία περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι θα αναγκαστεί ο κύριος Τσίπρας να συρθεί σε εθνικές εκλογές», είπε και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «Όρμπαν του Νότου».

«Ασκεί αυταρχική πολιτική στο εσωτερικό, με παρεμβάσεις παντού, και στη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε.

«Τα ψέματα τελειώνουν. Το βράδυ της 26ης Μαΐου, το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στη χώρα μας συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Τα ψέματα έχουν ένα τέλος. Μας καταδικάζουν σε λιτότητα δεκαετιών. Αυτή την κληρονομιά αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μιλάει σε μας για την Ευρώπη, ποιος; Ο φίλος του Μαδούρο!», επισήμανε.

«Κάποιοι που φτιάχτηκαν από τη ΝΔ, δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη ΝΔ. Ανέλαβαν μια αποστολή που στρέφεται κατά της παράταξής μας. Από τη στιγμή που εκλέχθηκα κάποιοι φαντάζονταν τη ΝΔ ως φιλοσυριζαίικη αντιπολίτευση. Λυπάμαι που δεν τους έκανα τη χάρη», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ΝΔ πάει προς τις εκλογές με σταθερή πυξίδα. Σε κάθε περιφέρεια, οι υποψήφιοί μας έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα για την περιοχή τους. Γι’ αυτό δίνουμε πολιτικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές. Οι συσχετισμοί που θα προκύψουν πρέπει να συμβάλουν σε μία ισορροπημένη ανάπτυξη υπέρ των Ελλήνων. Στις ευρωεκλογές έχουμε μακράν το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο. Με επικεφαλής τον Μεϊμαράκη, τον οποίο ευχαριστούμε που δίνει τη μάχη από άλλο μετερίζι. Βουλευτές παίρνουν το ρίσκο να βγουν από τη Βουλή για να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών, γιατί δεν χρειάζεται να το παίζουν δίπορτο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας, είπε: «Έχουμε απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, Ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει. Όσο ο Τσίπρας λέει στους πολίτες ότι τα πράγματα πάνε καλά, τόσο οι πολίτες εξοργίζονται. Ας βγει έξω και να δει τη χώρα που διαλύεται. Έχω γυρίσει όλη τη χώρα. Οι τράπεζες είναι ακόμη και σήμερα όμηροι των κόκκινων δανείων. Εμείς στηρίζουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίζονται και οι συνεπείς δανειολήπτες. Θέλουμε να εντοπίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που κρύβονται σήμερα πίσω από διατάξεις. Να δώσουμε τη δυνατότητα στις τράπεζες, έστω και με μια μικρή κίνηση να πουν ‘μπράβο στους συνεπείς. Τα 30 εκατ. που δίνει η κυβέρνηση σήμερα στις τράπεζες, ας πάνε για την ελάφρυνση αυτών των συμπολιτών μας. Θα είναι μια μικρή επιβράβευση».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σχολιάζοντας τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντοπολίτευσης, σημείωσε πως «είναι απαράδεκτο όταν η Τουρκία αμφισβητεί νόμιμα δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί “να μην είμαστε μονοφαγάδες”».

«Είναι ασύλληπτο όταν κάποιοι στην Άγκυρα προβάλλουν ανυπόστατες διεκδικήσεις, Έλληνας υπουργός να τους αναγνωρίζει ενεργειακά δικαιώματα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για επιπόλαιες ενέργειες που είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και που εγγράφουν αρνητικά προηγούμενα».

Μιλώντας για τη διαπλοκή, ο κ. Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, είπε πως «το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή τον Μανώλη Γλέζο. Σήμερα, το 2019, έχει στα ψηφοδέλτιά του το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή».

Απευθυνόμενος στην ΚΟ του κόμματος, είπε: «Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ένα σύστημα εξουσίας θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί σε αυτή. Έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα όριο. Δεν πανηγυρίζουμε προκαταβολικά. Δουλεύουμε σκληρά, δίπλα στον πολίτη. Κάνουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα, κτήμα όλων των Ελλήνων. Στο διχασμό απαντάμε με νηφαλιότητα και ενότητα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αφοσίωση που έχετε δείξει. Είμαι βέβαιος ότι στις 26 Μάιου οι Έλληνες θα ανοίξουν το δρόμο για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Μαζί μπορούμε για την Ελλάδα που μας αξίζει».