Προσποιήθηκε την πλούσια κληρονόμο και εξαπάτησε την ελίτ της Ν. Υόρκης

Μια 28χρονη Ρωσίδα στις ΗΠΑ εξαπάτησε φίλους, τράπεζες και ξενοδοχεία προσποιούμενη μια Γερμανίδα κληρονόμο όταν στην πραγματικότητα δεν είχε ούτε ένα σεντς στην κατοχή της.

Η Άννα Σορόκιν ταξίδευε σε κύκλους διασήμων δίνοντας φιλοδωρήματα 100 δολαρίων, ένας ακόμη λόγος για να πιστεύουν όλοι πως ήταν η Γερμανίδα κληρονόμος που υποστήριζε. Πίσω όμως από το φανταχτερό τρόπο ζωής κρυβόταν μια απατεώνας που εξαπατούσε τους πάντες για μια γεύση της πολυτελούς ζωής.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα στο Μανχάταν, η 28χρονη απατεώνας ζούσε σε πολυτελή δωμάτια ξενοδοχείων της Νέας Υόρκης που δεν μπορούσε να πληρώσει, υποσχέθηκε σε φίλη ένα ταξίδι στο Μαρόκο με όλα τα έξοδα πληρωμένα την οποία έβαλε τελικά να πληρώσει τον λογαριασμό των 62.000 δολαρίων και επικαλείτο ψεύτικα τραπεζικά στοιχεία για να ζητήσει δάνειο 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την Τετάρτη, η Σοροκίν βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου με κατηγορίες για κλοπή και εξαπάτηση δεκάδων ατόμων και επιχειρήσεων ύψους 275.000 δολαρίων σε διάστημα 10 μηνών.

«Το γενικότερο σχέδιό της ήταν να ισχυρίζεται πως είναι μια πλούσια Γερμανίδα κληρονόμος με περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις στο εξωτερικό. Έχει γεννηθεί στη Ρωσία και από όσο γνωρίζουμε δεν έχει στο όνομά της ούτε ένα σεντ», είχε δηλώσει η εισαγγελέας Κάθριν Μακό μετά την σύλληψή της το 2017.

Ο δικηγόρος της 28χρονης δήλωσε πως η Σοροκίν δεν σκόπευε ποτέ να παρανομήσει και ότι απλά παρασύρθηκε από το γκλάμουρ της πολυτελής ζωής.

Η Άννα Σοροκίν άρχισε να ζει την «μεγάλη ζωή» το 2016, χρησιμοποιώντας το όνομα Άννα Ντέλβεϊ και μια γκαρνταρόμπα από χλιδάτα ρούχα (γυαλιά ηλίου Celine, Gucci πέδιλα και πανάκριβες αγορές από Net-a-Porter και Elyse Walker).

Σε κάθε ευκαιρία επιδείκνυε έναν πολυτελή τρόπο ζωής, τρώγοντας χαβιάρι και πίνοντας σαμπάνια, αλλά έδινε διάφορους λογαριασμούς για την πηγή του πλούτου της.

Η Σοροκίν είναι προφυλακισμένη και κινδυνεύει να απελαθεί στη Γερμανία άσχετα με την έκβαση της δίκης επειδή ξεπέρασε τον χρόνο παραμονής της βίζας της.

Πηγή: The Guardian