«Ψαλίδι» Δραγασάκη: Στις 100.000 ευρώ το όριο για τα επιχειρηματικά δάνεια

Σε αλλαγή της τελευταίας στιγμής προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης στην τροπολογία για πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, μειώνοντας το όριο οφειλής για ένταξη επιχειρηματικών δανείων στην ρύθμιση.

Συγκεκριμένα το όριο για τα επιχειρηματικά δάνεια που συνδέονται με υποθήκες κατεβαίνει στις 100.000 ευρώ, έναντι 130.000 ευρώ που προβλέπεται για τα στεγαστικά δάνεια.

Σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως κατ’ αρχήν θα ισχύει εκείνη η οποία είναι ήδη καταγεγραμμένη στα βιβλία των τραπεζών, με πρόβλεψη να έχει την δυνατότητα ο αιτών, αν διαφωνεί, να αποδείξει τον ισχυρισμό του με νόμιμο τρόπο και στοιχεία.

Κάνουμε τις αλλαγές «για να πάρουμε το πράσινο φως, να προχωρήσουμε μπροστά, από ανάγκη και όχι κατά επιθυμία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Λίγο νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός εποπτείας των τραπεζών είχε διαμηνύσει πως η αρχική μορφή της πρότασης της Αθήνας θα επιβάρυνε τις τράπεζες σε περίπτωση δυσμενούς σεναρίου.

Έπρεπε «να περιορίσουμε την περίμετρο, για να υπάρχει σιγουριά».

Πηγή: skai.gr