Τα μηνύματα και τα… απρόοπτα στην περιοδεία του Μητσοτάκη στην Κεντρική Μακεδονία

Ξεκάθαρο μήνυμα στους Βορειοελλαδιτες, ότι η ΝΔ θα κάνει ότι πρέπει για να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες από τη Συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε από τη Βέροια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απάντησε και σε τρία μέλη της Χρυσής Αυγής από την Κατερίνη, γνωστά στις αστυνομικές αρχές και από άλλα περιστατικά, που μπήκαν στην εκδήλωση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις για τη στάση της ΝΔ.

«Εμείς καταψηφίσαμε, άλλου να αναζητήσετε αυτούς που ψήφισαν τη Συμφωνία», τους είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας στην προβοκάτσια που πήγαν να στήσουν τα 3 σεσημασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία αποδοκιμάστηκαν έντονα από τον κόσμο.

«Έρχομαι σε μια δύσκολη συγκυρία που οι Μακεδόνες και όλοι οι Έλληνες, αισθάνονται προδομένοι και ταπεινωμένοι από μια κυβέρνηση που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών που εμείς καταψηφίσαμε. Πού είναι όλοι αυτοί όταν εμείς καταψηφίζαμε Συμφωνία των Πρεσπών;», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο διακύβευμα της 26ης Μαΐου, λέγοντας πως δυσαρέσκεια και τιμωρία στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει θετική ψήφος στη ΝΔ, ενώ στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικωστα για την Κεντρική Μακεδονία, τόνισε πως καθαρά πολιτικό χαρακτήρα έχουν και οι περιφερειακές εκλογές.

Αναφερόμενος στη συνεργασία που επιθυμεί να έχει με τους περιφερειάρχες, είπε: «Πρέπει να μπορούμε να συνομιλούμε την επόμενη μέρα με τους εκλεγμένους περιφερειάρχες, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να συνεδριάζει με 13 περιφερειάρχες όπως και με υπουργικό συμβούλιο, γι’ αυτό θα πρέπει να βγουν γαλάζιοι περιφερειάρχες. Επομένως και οι περιφερειακές εκλογές έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια όπου περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Η τρίτη ημέρα της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεντρική Μακεδονία ξεκίνησε από το Εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθείας, όπου συναντήθηκε με τους τευτλοπαραγωγους και τους ροδάκινοπαραγωγούς περιοχής που παράγουν κομπόστες, που του εξέθεσαν την αγωνία τους για το μέλλον τους, καθως το εργοστάσιο πήρε παράταση λειτουργίας μολις σήμερα, μόνο για τον επόμενο χρόνο.