ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ:  «Εάν κυβερνούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί»!..

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Να, λοιπόν, που κατά τον βουλευτή κ.  Τριανταφυλλίδη, με τη  Συμφωνία των Πρεσπών, πετύχαμε να χωρίσουμε (και στα σχολικά βιβλία) την αρχαία Μακεδονία από την σύγχρονη. Και πρέπει, μάλιστα, να πανηγυρίζουμε γι αυτό το «κατόρθωμα» της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέει!

Το ίδιο, άλλωστε, είπε, και ο Πρωθυπουργός μας. Άλλο ο Μέγας Αλέξανδρος και άλλο το αεροδρόμιο της Μακεδονίας, που το βάφτισε «της Μίκρας», μπας και κακοκαρδίσει τους «φιλόξενους» Σκοπιανούς, που ούτε τον Εθνικό μας Ύμνο καταδέχτηκαν να παιανίσουν στην –κατά τα άλλα «επίσημη» επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα Σκόπια! (Δε λέω για τον δικό τους, γιατί η «ελεύθερη Μακεδονία» μπορεί να ίδρωνε τ΄ αυτιά των άκαπνων σημερινών «μακεδονομάχων» μας…

Δεν απομένει παρά η Κυβέρνηση Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ  να διαχωρίσει τώρα και την Αρχαία Ελλάδα από την σύγχρονη! Άλλο Ακρόπολη, άλλο Ελαιώνας! Άλλο Ασπασία, άλλο Περιστέρα. Άλλο Σωκράτης, άλλο Σωκράτους!

Και μετά θέλουμε οι Βρετανοί να μας επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα που μας έκλεψαν…

Χωρίς «γλυπτά», λοιπόν, θα πορευτούμε μα και δίχως «Μακεδονία», αφού πλέον πρέπει να βάζει τη «στάμπα» της η «Βόρεια Μακεδονία» ότι επιτρέπει σ’ ένα ελληνικό προϊόν να εμπορεύεται τη λέξη Μακεδονία!!! Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι! Αντί να ζητούν εκείνοι άδεια, ζητάμε εμείς! Τόσο εθνικά περήφανοι πρέπει να αισθανόμαστε! Άντε και σε λίγο θα χρειαζόμαστε Διαβατήριο για να πάμε στην Καβάλα!

Αλλά, βρε σύντροφοι της συμφοράς, αν η Αρχαία Μακεδονία, δεν έχει σχέση με τη σύγχρονη  “Μακεδονία” του Ζάεφ, γιατί συμφωνήσατε το Κράτος του Ζάεφ να ονομάζεται “Βόρεια Μακεδονία”;

Όχι, δεν φταίει ο Νϊμιτς. Αυτός τη δουλειά του, για την οποία εισέπραττε αργομισθία επί 25 χρόνια,  έκανε. Και όπως είχε επισημάνει κάποτε στον γράφοντα η ομογενής πρύτανης Αλβελέρ, «εάν κυβερνούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί»!..

Φταίνε οι ικανοί, λοιπόν. Εμείς, εσείς, φταίμε όλοι!

Φταίμε γιατί ψηφίζουμε όπως ψηφίζουμε.

Φταίμε γιατί ανεχόμαστε όσα ανεχόμαστε.

Φταίμε γιατί ψιθυρίζουμε, αντί να φωνάζουμε!

Φταίμε γιατί υπάρχουμε, όπως υπάρχουμε…

Με τα σκάνδαλά μας. Με τα μαύρα μας. Με τις λαμογιές μας. Με τα αυθαίρετά μας. Με το «ξέρες ρε ποιος είμαι εγώ;». Με την πολυνομία της ατιμωρησίας. Με την υποχωρητικότητά του ραγιαδισμού. Με την αυθάδεια της ημιμάθειας. Με την μαγκιά του ετσιθελισμού.

Φταίμε εμείς, εσείς οι ανίκανοι, που μας διοικείτε όπως μας διοικείτε! Με την αυταρχικότητα του αφέντη. Με τον τσαμπουκά του νεόπλουτου. Με την αδιαφορία του «ωχ αδελφέ!». Με την έπαρση του ανίδεου. Με την κατάχρηση του «εγώ». Με το «φταίνε όλοι οι άλλοι»!

Φταίτε εσείς, εμείς για τις επιλογές μας!