Σοβαρή επίθεση σε λιμενικούς στα Εξάρχεια, δύο τραυματίες

Βίαιη συμπλοκή μεταξύ λιμενικών και άγνωστων ενόπλων, με δύο ελαφρά τραυματίες λιμενικούς υπαλλήλους, έλαβε χώρα απόψε στα Εξάρχεια.

Επταμελές κλιμάκιο λιμενικών, παρουσία εισαγγελέα, διενήργησε έλεγχο σε οίκημα της περιοχής στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά. Κατά την αναχώρησή τους δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 40 αγνώστων, που φαίνεται ότι είχαν στήσει ενέδρα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσσού.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι δράστες έφεραν καλάσνικοφ και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Αρχικά η Αστυνομία απέδωσε το χτύπημα σε μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι δράστες αιφνιδίασαν τους ένστολους και κατάφεραν να αποσπάσουν ιδιωτικά όπλα, τις ταυτότητες και τις άδειες οπλοφορίας των δύο τραυματιών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι δράστες τραυμάτισαν έναν λιμενικό με ξυράφι στον γλουτό και γρονθοκόπησαν έναν συνάδελφό του, δίχως να διατρέχει κίνδυνο ζωή τους. Οι τραυματίες λιμενικοί στοχοποιήθηκαν αφότου αποκόπηκαν από τους συναδέλφους τους, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά.

Οι δράστες διέφυγαν σε στενά δρομάκια της περιοχής.

Η έρευνα του Λιμενικού άρχισε μετά τον εντοπισμό Σύρου με μικροποσότητα χασίς στον Πειραιά. Ακολούθησε η αποστολή στα Εξάρχεια, ώστε να διερευνηθεί πληροφορία πως γινόταν λαθρεμπόριο ουσιών σε σπίτι της περιοχής.

Στο σπίτι βρέθηκε ποσότητα χασίς.

Πηγή: skai.gr