ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Το καλό και το κακό

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ε, άντε λοιπόν! Την ψυχή μας βγάλατε μέχρι να πει το «ναι»! Ο μεγάλος! ‘Αντε να ενωθούν τα ρετάλια να φτιάξουμε επιτέλους μια  κουρελού περιωπής!

-Η τράτα μας η κουρελού,

-Η χιλιομπαλωμένη

-Όλο την εμπαλώναμε

-κι όλο ήτανε ξηλωμένη!

Μπαίνει ένας φεύγουν δύο. Κερδίζουν έναν χάνουν  πέντε! Είναι να μην σε πάρει η κάτω βόλτα! Σε πήρε; Τελειώσαμε! Αυτό, είναι καλό.  Το κακό είναι ότι κάποιοι επιμένουν να πιστεύουν στην ανάσταση των νεκρών!

Κάποιοι δεν εννοούν να βάλουν μυαλό. Φαίνεται την ημέρα της Δημιουργίας κρατούσαν ομπρέλα! Και δεν τους άγγιξε μήτενες  σταγόνα μυαλού! Πως αλλιώς να εξηγήσεις πως αφού είδαν τι έπαθαν οι άλλοι, περιμένουν ότι θα τους συμβεί κάτι διαφορετικό; Τα ίδια θα πάθουν και χειρότερα.  Διότι τώρα θα απουσιάζει  και ο συνεκτικός κρίκος. Η εξουσία! Αυτό, όμως, δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι θέλουν να την ξαναρπάξουν! Και το καλό είναι πως θριαμβεύει η αρχή: μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Ε, ρε γέλια, έ ρε πλάκες! Πως το είπε;  «ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμμαχία» με τον …Τζουμάκα! Και τη ΔΗΜ.ΑΡ.! Και τον Ραγκούση! Που θα χωρέσει τόση πρόοδος πια, συντρόφια;  Που χώραγε τόση προοδευτικότητα τόσα χρόνια  στα …ΚΑΠΗ;

Α, ναι, λέει «Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά»!  Όχι την “ακροδεξιά”  του Καμμένου, μ΄ αυτή μια χαρά τα είχαν ταιριάξει τέσσερα χρόνια! Στο τέλος τους ξύνισε…  Και τους εξωπέταξαν, λέει, για να τους προστατεύσουν! Μπας και τους ξήλωναν εκείνοι πρώτοι και το είχαν βάρος μετά στη συνείδησή τους! Τι αλτρουισμός! Οποίο μεγαλείο σοσιαλιστικής ψυχής!

-Να τόξερε η μάνα μου

-Πως δούλευα στην τράτα,

-θα μου ‘ στελνε τα ρούχα μου

-και την παλιά μου βράκα!

Μερικοί είπαν πως η δήλωση αυτή ήταν προβοκατόρικη Δεν ξέρω. Εμένα μ΄ αρέσουν οι προβοκατόρικες δηλώσεις. Ανοίγουν ένα λάκκο μέσα στον οποίο πολύ συχνά πέφτουν οι ίδιοι οι …προβοκάτορες!

Μιράκολο, μιράκολο!

Όλοι οι Έλληνες γεννιούνται μ΄ ένα ανομολόγητο όνειρο. Μια μέρα να γίνουν πρωθυπουργοί!  Αυτό είναι καλό. Το κακό είναι ότι μερικοί το καταφέρνουν!