Αποκαλυπτικό : Ο Φρουζής δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει για τη… δωροδοκία Λοβέρδου

Αθήνα.- Από τον Φεβρουάριο του 2018, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής δεν έχει κληθεί από κανέναν να καταθέσει, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το έχει ζητήσει επίμονα και αυτοβούλως.

Σε αυτή την αποκάλυψη προέβη ο κ. Μιχάλης Φαράντος, συνήγορος του κ. Φρουζή, και πρόσθεσε ότι ο πελάτης του ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών του σε πρώιμο στάδιο, οι οποίοι ελέγχθηκαν από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και έχουν βρεθεί νομότυποι.

Σοβαρά ερωτήματα για τη διαδικασία

Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια της εκπομπής «Ρουά Ματ» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην οποία συμμετείχαν ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν πολλά στοιχεία και ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην αποστολή της δικογραφίας Novartis στη Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς, με την οποία ζητείται ή άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου.

Τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και ο κ. Γεωργιάδης, για άλλη μια φορά, χαρακτήρισαν σκευωρία την υπόθεση και προανήγγειλαν μηνύσεις κατά όσων ενορχήστρωσαν αυτή την εκστρατεία λάσπης, όπως είπαν, κατά των ιδίων.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του κ. Φαράντου στην εκπομπή, ο οποίος, πέραν των προαναφερομένων, τόνισε ότι ο πελάτης του αρνείται κάθε κατηγορία, χαρακτήρισε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ψευδείς και, όπως ανέφερε, στον κατάλληλο χρόνο θα υποβληθούν μηνύσεις εναντίον τους.

Συνάντησε μια φορά τον Λοβέρδο, παρουσία άλλων

Ο ίδιος είπε ότι ο κ. Φρουζής συνάντησε ως πρόεδρος των Φαρμακοβιομηχάνων και παρουσία άλλων, μια μόνο φορά και για λίγα λεπτά με τον κ. Λοβέρδο.

Στην εκπομπή, ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί και δεν μπορεί να δικαστεί ο κ. Λοβέρδος, παρά μόνο αν καταργηθεί το Σύνταγμα.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι σε έγγραφό της η κ. Τουλουπάκη, το 2017, αναφέρει για τον κ. Παπαντωνίου πως, αν και βλέπει ενδείξεις ενοχής, δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη για παθητική δωροδοκία λόγω παραγραφής, εκφράζοντας την απορία γιατί άλλαξε θέση και στάση για το ίδιο ζήτημα στην υπόθεση Novartis.

«Διώκομαι για πολιτικούς λόγους»

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι θα καθίσει τους σκευωρούς του στο σκαμνί και θα υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του προκειμένου να λάμψει όλη αλήθεια: «Κάθε τιμολόγηση έγινε με τον νόμο που πέρασα με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές της Ευρωζώνης.

»Το φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας το έβαλα γιατί κατά τη θητεία μου ήταν το μοναδικό και το δημόσιο ωφελήθηκε καθώς η τιμή του έπεσε σημαντικά. Τον Απρίλιο του 2018 άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Ελέγχθηκαν συγγενείς και συνεργάτες μου και δεν βρέθηκε τίποτα.

»Διώκομαι για πολιτικούς λόγους και θα τους καθίσω στο σκαμνί. Υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκων με τις εταιρίες που επεδίωκαν την υπερσυνταγογράφηση και δεν εξαιρείται κανένας».

Γεωργιάδης: Θα ψηφίσω κατά της άρσης ασυλίας του

Ο Αδωνις Γεωργιάδης διαφώνησε, λέγοντας : «Ο Ανδρέας Λοβέρδος αντρίκια είπε ότι θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του. Εγώ θα ψηφίσω κατά γιατί είναι σκευωρία. Κάνει λάθος ο Ανδρέας. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία η Βουλή να άρει ασυλία για παράνομη κλήση. Αν όμως τεθεί θέμα σε μένα, θα παραιτηθώ οποιασδήποτε παραγραφής και ας με στείλουν ειδικό δικαστήριο. Επί υπουργίας Λοβέρδου η Novartis έχασε σε τζίρο, επί υπουργίας δικής μου έχει ζημίες».

«Να ελεγχθεί η κα Τουλουπάκη»

Στην εκπομπή παρενέβη και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, που ανέφερε ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης έκανε αναφορά στον Αρειο Πάγο, ζητώντας να ελεγχθεί η κ. Τουλουπάκη, καθώς και να μην ληφθεί υπόψιν η κατάθεση που έδωσε ως Μάξιμος Σαράφης τον Δεκέμβριο του 2018, την οποία και διάβασε σε εφημερίδα ένα μήνα πριν, τον Νοέμβριο του 2018.

Αποκάλυψε επίσης πως η κ. Τουλουπάκη απέστειλε αίτημα να ανοίξουν τρεις λογαριασμοί Φρουζή στην Ελβετία, οι οποίοι δεν υπήρχαν και ότι βρέθηκε μόνο ένας στη Ζυρίχη, από τον οποίο δεν υπάρχει εκροή χρήματος.

πηγη:in.gr