Ο Δημήτρης Νανόπουλος εγκαινιάζει το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας

Στο κατάμεστο, ανακαινισμένο, Δημοτικό Θέατρο της Γλυφάδας “Μελίνα Μερκούρη” πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ τα εγκαίνια του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Γλυφάδας. Η πρώτη διάλεξη έγινε από τον διακεκριμένο καθηγητή του Πανεπιστημίου Texas A&M, College Station ακαδημαϊκό κ. Δημήτρη Νανόπουλο.

Ο ομιλητής που καθήλωσε το ακροατήριο, ιδιαίτερα τους πολλούς παρευρισκόμενους μαθητές και φοιτητές, παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο τα μυστικά του σύμπαντος και την εξέλιξή του. Μας μίλησε για τη θεωρία των υπερχορδών, τα παράλληλα σύμπαντα, την έννοια του χρόνου, ο οποίος είναι διαφορετικός για κάθε σύμπαν, τις υπερεπιφάνειες και τους υπερχώρους και την επιστημονικά αποδεκτή σήμερα θεωρία ότι το σύμπαν έχει δέκα διαστάσεις.

Ήταν μία καταπληκτική, ιστορικής σημασίας, βραδυά για την Γλυφάδα. Το Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει κανονικά από τον Σεπτέμβριο του 2019 με εθελοντές καθηγητές. Θα καλύψει όλα τα θεματικά αντικείμενα. Η εγγραφή των φοιτητών ήδη ξεκίνησε και οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε 15 μέρες με πλήρες πρόγραμμα και αυστηρό έλεγχο παρουσιών. Συμμετέχοντες θα είναι άτομα κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτως επιπέδου σπουδών.

Το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας αναβαθμίζει το πνευματικό επίπεδο της πόλης της Γλυφάδας και δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στον κάθε πολίτη στη δια βίου μάθηση. Η πρωτοβουλία αυτή συντελεί στη μεταλαμπάδευση της γνώσης.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές: τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου και το επιτελείο του, την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου και τους διδάσκοντες μα, πάνω από όλα, σε όλους τους πολίτες που από την πρώτη μέρα αγκάλιασαν τον σημαντικό αυτό θεσμό. Στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι στην σημερινή κοινωνία της γνώσης είναι σημαντική η μετάδοσή της και, μέσω της συνεχούς έρευνας, επαύξησή της.

Αθανάσιος Σαραντόπουλος, PhD, MBA