Ο Πρωθυπουργός εγκωμιάζει την Περιφερειάρχη της Μάνδρας και του Ματιού!

Το εγκώμιο της Ρένας Δούρου έπλεξε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, σε μια καθαρά προεκλογική ομιλία με πολλές αιχμές για την Αντιπολίτευση.

«Ρένα η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία αλλά τίτλος τιμής για σένα», είπε ο πρωθυπουργός καταδικάζοντας την τακτική να επιρρίπτουν την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην Αττική στην Περιφερειάρχη.

Ο πρωθυπουργός πρώτα απαρίθμησε τα θετικά έργα της κυρίας Δούρου τα τέσσερα χρόνια στην περιφέρεια, με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτούν όρθιοι και τη Ρένα Δούρου να συγκινείται και να δακρύζει, για να φτάσει στην ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι. Στην τραγωδία στην Μάνδρα δεν αναφέρθηκε.

Και αν ήταν ένδειξη θάρρους από την πλευρά του πρωθυπουργού να αναφερθεί σε αυτό το κρίσιμο θέμα σε μια προεκλογική ομιλία, η απόπειρά του να παραλληλίσει την τραγωδία στο Μάτι με το σκάνδαλο Novartis, ήταν ξεκάθαρα σοβαρό ατόπημα. Ακόμη και αν το έκανε μόνο για να υποστηρίξει ότι -κατά την άποψη του- η κυρία Δούρου ανέλαβε τις ευθύνες της, σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθεί η Αντιπολίτευση στην υπόθεση Novartis, δεν δικαιολογείται κανένας παραλληλισμός των δύο γεγονότων.

Στην απέλπιδα προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση της κυρίας Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ρένα Δούρου έμεινε εδώ για να καταδείξει τις πραγματικές ευθύνες και δεν δραπέτευσε, ούτε μίλησε για πολιτική σκευωρία απειλώντας αυτούς που την κατηγόρησαν. «Βγήκες να πεις έχω το δίκιο με το μέρος μου και θα αποδείξω με επιχειρήματα την αθωότητά μου τόσο στα δικαστήρια όσο και στην συνείδηση του λαού» είπε ο κ. Τσίπρας.

O κύριος Τσίπρας για άλλη μια φορά εμφανίστηκε προκλητικός μόνο και μόνο για να στηρίξει τις αποτυχημένες επιλογές του, όπως αυτήν της κυρίας Δούρου. Αναφερόμενος ξανά σε fake news και σε κίτρινο τύπο τόλμησε να πει, με τα γνωστά… άριστα ελληνικά του, ότι γίνεται… «τυμβωθηρία» από την πλευρά των «άλλοτε μεγάλων και σήμερα κίτρινων εφημερίδων».

Αν και είναι ακατανόητη η γλώσσα που χρησιμοποιεί, θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ότι εννοεί ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τους νεκρούς στο Μάτι και στην Μάνδρα για δικούς τους σκοπούς.

Αραγε ο πρωθυπουργός που στήριξε με τόση θέρμη την κ. Δούρου έχει αντιληφθεί ότι στο Μάτι υπήρξαν 100 νεκροί και άλλοι 25 στη Μάνδρα κι ότι υπεύθυνοι για τις τραγωδίες αυτές ήταν η Περιφέρεια και η κυβέρνησή του;

Εχει καταλάβει ότι το έγκλημα στο Μάτι δεν μπορεί να γίνεται προεκλογική κουβεντούλα στα μπαλκόνια μόνο και μόνο για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες και της κ. Δούρου; Η οποία περιφερειάρχης περισσότερο έκλαψε επειδή την στήριξε ο Τσίπρας παρά για τους 100 νεκρούς το καλοκαίρι;

Και στο κάτω – κάτω, λίγη σεμνότητα θα ήταν η πρέπουσα στάση όταν ακόμη θρηνούμε τους νεκρούς που προέκυψαν στη… βάρδια της κ. Δούρου που ήτανε στραβή.

πηγή: in.gr