Αθήνα.=- Ο πρωθυπουργικός λόγος δεν χαρακτηρίζεται από συνέπεια, έλεγαν από τη ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται, αλλά προκηρύσσονται, καθώς σε αντίθετη περίπτωση χάνεται το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Η χθεσινή, διάρκειας μιας ώρας, συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, που δεν διεκόπη ούτε για να μεταδοθεί η μεγάλη είδηση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων, χαρακτηρίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ως «θλιβερή». «Ο κ. Τσίπρας ήταν χθες σκιά της σκιάς του», σχολίαζαν από την οδό Πειραιώς, με πηγή του γαλάζιου επιτελείου που μίλησε αμέσως μετά στο newpost.gr, να αποδομεί την παρουσία του πρωθυπουργού, τονίζοντας τέσσερα βασικά σημεία.

Υπόθεση Πετσίτη

«Στη συνέντευξή του, ο κ. Τσίπρας, δεν είχε καν το θάρρος να απαντήσει αν στηρίζει τον Νίκο Παππά, παριστάνοντας ότι δεν κουσε για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αποδεδειγμένα εισέπραττε ο συνεργάτης τους, Μανώλης Πετσίτης» σχολίαζε η πηγή από τη ΝΔ. Σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός φάνηκε ιδιαίτερα αμήχανος, όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει πως βρέθηκαν αυτά τα ποσά στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη και κυρίως αν εμπιστεύεται ακόμη τον κ. Παππά.

Αυτό που έκανε μόνο ο κ. Τσίπρας, λένε από την οδό Πειραιώς, ήταν να επαναλάβει λέξη προς λέξη, τα όσα έχει πει την προηγούμενη εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Για την ταμπακέρα ωστόσο, ούτε λέξη», προσέθεταν από τη ΝΔ, σημειώνοντας πως όταν τον ρώτησε ευθέως ο Νικος Χατζηνικολάου αν εμπιστεύεται τον Νίκο Παππά, έκανε πως δεν άκουσε. «Γιατί τον άφησε ακάλυπτο σε ζωντανή μετάδοση;» ρωτούν από το γαλάζιο επιτελείο.

Η γενική και αόριστη απάντηση του κ. Τσίπρα περί σκανδαλολογίας, ερμηνεύεται από τη ΝΔ, ως άρση της εμπιστοσύνης του στο στενό συνεργάτη του, την ώρα που όπως τόνιζαν από την οδό Πειραιώς, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνουν αποστάσεις ασφαλείας από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. «Έπειτα από τους κ. Τζανακόπουλο και Σκουρλέτη, οι κ. Μουζάλας και Παπαδόπουλος, ενώ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου αξιώνει το αυτονόητο: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων», επεσήμαιναν από το Μοσχάτο.

Υπόθεση Novartis

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η ίδια πηγή ανέφερε στην ιστοσελίδα μας πως, «παρά το φιάσκο της Novartis που από το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού έθνους” μετατράπηκε στη μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει κυβέρνηση κατά της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας δεν είχε καν το θάρρος να σχολιάσει την παραπομπή στο αρχείο, των κατηγοριών με τις οποίες το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε “δολοφονίες χαρακτήρων” των πολιτικών αντιπάλων του».

Οικονομία – ΔΝΤ

Όπως εξηγούσε στο newpost.gr η πηγή από την οδό Πειραιώς, το ΔΝΤ μένει στην Ελλάδα μαζί με τα άλλα μέρη της τρόικας, παρά τη μερική αποπληρωμή των δανείων του Ταμείου, με την οποία συμφωνεί η ΝΔ (το δήλωσε ξεκάθαρα στο Reuters ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα). Για το γαλάζιο επιτελείο επομένως, δεν αλλάζει τίποτε απολύτως, καθώς το σχήμα της επιτήρησης συνεχίζεται, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα με τους τριμηνιαίους ελέγχους του άτυπου τέταρτου μνημονίου.

Έτσι, συμπλήρωναν από τη ΝΔ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που όλοι γνωρίζουν ότι προσκλήθηκε για να συμμετάσχει στο τρίτο και στο τέταρτο άτυπο μνημόνιο με τις υπογραφές των κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου, δεν φεύγει από την Ελλάδα -παρά την ευπρόσδεκτη μερική αποπληρωμή- ακριβώς γιατί λόγω της χαμηλής εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό, δεδομένου ότι οι εταίροι της χώρας θέλουν να παραμείνει στην Ελλάδα για να ελέγχει την κυβέρνηση.

Άλλωστε, όπως τόνιζαν από το γαλάζιο επιτελείο, «ο μόνος τρόπος να διώξεις το ΔΝΤ είναι να αποπληρώσεις πρόωρα όλα τα δάνεια του και όχι ένα μέρος, κάτι που δεν συνέβη, γιατί δεν το επέτρεψαν να συμβεί οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας οι οποίοι κατά τα άλλα επαινούν τον κ. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Εκλογές – εξάντληση τετραετίας

Η φράση «στρατηγική επιλογή» οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, δεν αποκλείει παντελώς την κήρυξή τους νωρίτερα. Ο πρωθυπουργικός λόγος δεν χαρακτηρίζεται από συνέπεια, έλεγαν από τη ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται, αλλά προκηρύσσονται, καθώς σε αντίθετη περίπτωση χάνεται το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωσε χθες, πως δέχεται ακόμη εισηγήσεις για κάλπες, καίγοντας ωστόσο την πιθανότητα της 26ης Μαΐου.

Print Friendly, PDF & Email