«Όλα τα ανεχτήκαμε, αυτό ΟΧΙ!»: Οι Αθηναίοι οργανώνουν… συλλαλητήριο για την αύξηση στο σουβλάκι

Αθήνα.- Με κεντρικό σύνθημα «Όλα τα ανεχτήκαμε, αυτό ΟΧΙ!» πάνω από 11.000 (αριθμός που αυξάνεται ώρα με την ώρα) πολίτες από όλη τη χώρα ετοιμάζονται να να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα στις 30 Απριλίου για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη αύξηση στην τιμή στο σουβλάκι.

Πρόκειται για ένα event στο Facebook, το οποίο παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε για… πλάκα έχει αρχίσει να παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις, ανοίγοντας μια συζήτηση αναφορικά με την αύξηση της τιμής στο αγαπημένο junk food του Έλληνα.

Στο event – group που έχει τίτλο «ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ» μεταξύ άλλων έχουν «πέσει» προτάσεις για κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση της τιμής του κρέατος.

Μάλιστα, από το εν λόγω event δεν λείπουν και οι προτάσεις, με πολλούς να κάνουν λόγο ακόμα και για… μποϊκοτάζ δυο εβδομάδων στο χοιρινό, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις σε προμηθευτές και εμπόρους.

«Σήμερα το σουβλάκι, αύριο μάλλον έρχεται η σειρά του καφέ, της μπύρας, της σοκολάτας της μπουγάτσας!!!! Βάζουν στο στόχαστρο όλες τις ιερές γαστρονομικές απολαύσεις και χτυπάνε πρώτα τον αυτοκράτορα το πιτογυρο!» λέει ένας άλλος χρήστης.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα για τις αυξήσεις στο σουβλάκι άνοιξε μετά τις δηλώσεις εκπροσώπου του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, ο οποίος κατέστησε σαφές πως λόγω της αύξησης της τιμής του κρέατος διεθνώς, από την 1η Μαΐου το σουβλάκι θα πωλείται στα 3 ευρώ.

Μάλιστα, όπως είπε τα ψητοπωλεία δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτή την αύξηση και πως πρέπει να γίνουν αυξήσεις κατά 15% στο σουβλάκι και στα τυλιχτά. Μια τέτοια αύξηση θα «έστελνε» το τυλιχτό στα 3 ευρώ, και το σκέτο σουβλάκι -«καλαμάκι» για τους Αθηναίους- στα 2 ευρώ.