Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη

Αθήνα.- Πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, είπε ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θα κατατεθεί μετά το Πάσχα.
«Ντιμπέιτ δεν ήθελες κύριε Τσίπρα; Θα το έχεις εδώ στη Βουλή και πάρε τον Πολάκη αγκαλιά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την οργή του για τις αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
Ο Τσίπρας
«Όποτε καταθέσεις πρόταση δυσπιστίας κατά μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, όχι για αυτά που θέλετε εσείς» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας κάλυψε τον υπουργό του ο οποίος υποχρεώθηκε από τις αντιδράσεις που υπήρξαν και στο κόμμα του, να επιχειρήσει μία “διορθωτική” δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής  κατηγορώντας για “διαστρέβλωση” των όσων έγραψε (!) από τον κ. Μητσοτάκη…
Με νεώτερη δήλωσή του ο κ. Κυμπουρόπουλος είπε πως “Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός”.
Η προϊστορία

 Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αγνοώντας (;) το νομικό πλαίσιο της χώρας, κατηγόρησε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο επειδή έκανε χρήση ενός δικαιώματός του που προκύπτει εκ του νόμου, δηλαδή επειδή διορίστηκε  επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος της ΝΔ στις ευρωεκλογές, ο οποίος όταν ήταν 14 μηνών διαγνώστηκε με νωτιαία μυική ατροφία, το 2016 απέκτησε ειδικότητα στην ψυχιατρική και από τότε εργάζεται ως επιμελητής Β’ στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Αφορμή για την επίθεση Πολάκη έδωσε ένα Twitter του Στέλιου Κυμπουρόπουλου που έγραψε πως «δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει».

Με το γνωστό ύφος του, ο κ. Πολάκης σχολίασε την αναφορά αυτή του κ. Κυμπουρόπουλου στο Facebook:

«Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες».

Ο κ. Μητσοτάκης, πριν προαναγγείλει την πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη είχε εκφράσει την οργή του για τα γραφόμενά του μέσω Twitter.

«Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Εκανα λάθος. Ντροπή, κ. Τσίπρα, που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλλά και η Φώφη Γεννηματά: «Δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη. Το ξέρουμε ότι τον εκφράζει απόλυτα. Όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες…».

Λίγη ώρα μετά την πρώτη ανάρτηση στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «ο κύριος Κυμπουρόπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ ,οχι εγω !».

Απάντηση ΚυμπουρόπουλουΟ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Πολάκη, έσπευσε να απαντήσει.  Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση, σημειώνοντας ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος είπε επίσης πως υπάρχουν απόψεις πολιτών που κατανοούν την προσπάθεια που έχει κάνει ένας άνθρωπος με αναπηρία να φτάσει και να κρατήσει μια θέση, λέγοντας ότι στη διαδικασία αυτή υπάρχει  πριν, η διάρκεια και το μετά.

Εξέφρασε μάλιστα την λύπη του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα δεν τα υπερασπίστηκε. Είπε πως είναι δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία να κινούνται στον χώρο που θέλουν όποτε θέλουν.

Και από ΣΥΡΙΖΑ

Μία πρώτη “εσωτερική” αντίδραση για τις δηλώσεις Πολάκη, ήρθε από τον Γιάννη Μπαλάφα , ο οποίος ανέφερε πως η δήλωση Πολάκη ήταν ατυχής. «Δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο, θα πρέπει να την πάρει πίσω».

Και ο Φίλης

Κατά του Παύλου Πολάκη στράφηκε και έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος, Φίλης Μάλιστα, ο κ. Φίλης κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να επανορθώσει.

«Θα αναφερθώ σε ένα θέμα με το οποίο νομίζω ότι εκφράζω διερμηνεύοντας τα αισθήματα και τις απόψεις των συναδέλφων, είναι μια προσωπική μου πρωτοβουλία. Αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε με τις απόψεις του συναδέλφου, του κ. Πολάκη» είπε ο κ. Φίλης για να συνεχίσει:

«Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του, με όσα είπε, και αδικεί και το έργο του το κυβερνητικό, που είναι σημαντικό στον τομέα της υγείας. Δεν εκπροσωπεί βεβαίως με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του».