Αντιδράσεις για τη διαδρομή του Αγίου Φωτός – Δεν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος ο Μητροπολίτης Μεσογαίας – Τι κατήγγειλε

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η αλλαγή στη διαδρομή για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, θα προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από εκεί με ιδιωτικό ελικόπτερο το Άγιο Φως θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, ο οποίος παραδοσιακά υποδεχόταν κάθε χρόνο το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ενώ ήταν να μεταβεί και ο ίδιος στα Ιεροσόλυμα με το κυβερνητικό αεροσκάφος κατέβηκε λίγο πριν αναχωρήσει για τους Άγιους Τόπους καθώς ενημερώθηκε τελευταία στιγμή για την αλλαγή του δρομολογίου και δεν συμμετείχε στην αποστολή.

«Δεν μπορώ να τους καταλάβω τους ανθρώπους, εγώ αρνήθηκα να πάω πάντως. Πήγα στο αεροπλάνο και εκεί μου ανακοίνωσαν ότι θα γυρίσουμε στην Ελευσίνα και τους απήντησα γιατί γίνεται αυτό; Ο υπουργός λέει δεν ξέρω. Γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε τελευταία στιγμή; Λέει δεν ξέρω. Ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει, θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτόν τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό της εκκλησίας, και δεν πήγα, γύρισα πίσω», είπε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

Πηγή:enikos.gr