Πρωτομαγιά: Σε κλοιό κινητοποιήσεων όλη η χώρα – Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το κέντρο της πρωτεύουσας λόγω των συγκεντρώσεων συνδικάτων και εργαζομένων για την εργατική Πρωτομαγιά. Σε κλοιό διαδηλωτών θα είναι την Πρωτομαγιά όμως και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τα συλλαλητήρια της Αθήνας θα ολοκληρωθούν με πορεία προς το ελληνικό κοινοβούλιο ενώ εργαζόμενοι και συνδικάτα βγαίνουν στους δρόμους με σύνθημα η Πρωτομαγιά είναι απεργία, όχι αργία».

Τα συλλαλητήρια της Αθήνας

Για την Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Επίσης, στις 10:30, θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται στο Μουσείο, επί της Πατησίων, μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία βάσης και αντιεξουσιαστές.

Όλα τα μπλοκ θα κινηθούν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Να σημειώσουμε πως όσο θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις και οι πορείες η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου) στους οποίους θα βρίσκονται διαδηλωτές.

Χειρόφρενο τραβούν τα ΜΜΜ

Μετ’ εμποδίων θα διεξαχθούν οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων 24ωρη γενική απεργία.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν, οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Τραμ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με στάση εργασίας και συγκεκριμένα από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί, οπότε και οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη της βάρδιας τα δρομολόγια θα έχουν κατά βάση το πρόγραμμα της Κυριακής. Στη γραμμή 3 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο όλη την ημέρα.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Θα ματαιωθούν και τα σημερινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν για 24 ώρες και τα πλοία στα λιμάνια από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα.

Συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη. Το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30, ενώ εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 11:00, στην Καμάρα.

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά σε δεκάδες ακόμη πόλεις, όπως, μεταξύ άλλων, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Λαμία, η Καβάλα, η Καστοριά κ.α.